Tümdef
Duyurular

05.12.2012 Son Gün **ÖNEMLİ**SÜRELİ** SGK SUT ‘‘Ortak Liste Çalışması’’ İçin Malzemelerinizi Bildiriniz

19 Kasım 2012

ÖNEMLİ

SGK TARAFINDAN SUT LİSTESİNDE BULUNAN MALZEMELERİNİZ İÇİN ORTAK LİSTELER BELİRLENİYOR

MALZEMELERİNİZİ BİLDİRİN

Değerli Üyemiz;

SGK tarafından, bedeli karşılanan tıbbi malzeme ve ürünler için malzemelerin temini, ödeme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, sağlık alanında uygulama birliği sağlanması, harcamaların kontrol altına alınması ve standardizasyon sağlamak amacıyla, Kurumca bedeli karşılanan tıbbi malzeme listeleri (Pozitif Liste) belirleme çalışmaları devam etmektedir.

Bu çalışma kapsamında SGK ile 12.11.2012 tarihinde “Birden Fazla Branşta Yer Alan Tıbbi Malzemelerin Belirlenmesi” konulu bir toplantı yapılmış ve toplantı sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu, sektör temsilcileri ve uzman derneklerinin ortak bir çalışma yürütmesine karar verilmiştir

Çalışmanın amacı; birden fazla branşta yer alan tıbbi malzemelerin belirlenmesi ve mükerrer malzeme tanımlarının tespit edilerek tek isim altında toplanmasıdır.

Bu kapsamda ürünleriniz ile ilgili çalışmanızı aşağıda bildirilen ‘‘TABLO ÇALIŞMA KRİTERLERİ’’ doğrultusunda ekli ilgili excell tablolara, tüm bilgileri eksiksiz doldurarak en geç 05.12.2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar [email protected] adresine göndermenizi önemle rica ederiz.

TABLO Çalışma Kriterleri

v Çalışma, ekte yer alan “Birden Fazla Branşta Yer Alan Tıbbi Malzemeler Çalışma Dosyası” isimli excell dosyası üzerinden yapılacaktır.

v Ekte gönderilen listeler dışında kalan ve listeye eklenmesi talep edilen tıbbi malzeme alan tanımları için ekte yer alan “Yeni SUT Kodları Önerileri Çalışma Dosyası” isimli excell dosyası üzerinde çalışma yapılmalıdır.

v SUT Ek-5/B kapsamında yer almayıp, çok fazla işlemde kullanılan “diğer tıbbi sarf malzemeleri” (cerrahi eldiven, sütur vb.) ile ilgili veri girişleri ekte yer alan “Diğer Tıbbi Sarf Malzemeler Çalışma Dosyası” isimli excell dosyası üzerinde yapılacaktır.

v 2. ve 3. sütunlarda yer alan Ek-9 ve Ek-8 kodlarının eksiksiz girilmesi gerekmektedir. Bu kodların olmaması durumunda “YOK” şeklinde yazılması gerekmektedir.

v 2. ve 3. sütunlarda yer alan Ek-9 ve Ek-8 kodları ile ilgili veri girişleri yapılırken girilecek olan kodlar tek bir hücre içine, aralarına virgül konularak yapılmalıdır.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla

(Aslı İmzalıdır)

F.A. Tolga SÖZEN

Genel Sekreter

Sut Branş Listeleriiçin Tıklayınız

Birden Fazla Branşta Yer Alan Tıbbi Malzeme Çalışma Dosyası İçin Tıklayınız

Diğer Tıbbi Sarf Malzemeleri Çalışma Dosyası İçin Tıklayınız

Yeni SUT Kodları Çalışma Dosyası İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ