Tümdef
Duyurular

2010/16 sayılı DTS tebliği yayınlandı…

04 Ocak 2010

Değerli Üyelerimiz,

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından her yıl revize edilerek yeniden düzenlenen ‘Tıbbi Cihazların İthalat Denetimine Dair DTS Tebliği’ 31.12.2009 tarih ve 27449(mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre 2009/16 sayılı eski DTS tebliği yürürlükten kaldırılmıştır. Özellikle tebliğin 4.maddesinde Belge ve Denetimin süreleriyle ilgili olarak ithalatçı üyelerimizin yaşadıkları sorunlarla ilgili hem İstanbul Ticaret Odası hem TOBB Medikal Meclisi hem de MASSİAD tarafından yazılı olarak yapılan başvurulara rağmen ‘denetim süresinin net olarak tebliğde yer alması’ konusunda maalesef hiçbir düzenleme yapılmamıştır.

Not: Tebliğ ekinde verilen ve Kasım 2009 tarihinde STK’lardan görüş istenen ‘İthalatta Denetime Tabi Tıbbi Cihazların Listesi’ konusunda derneğimizin Dış Ticaret Müsteşarlığına herhangi bir tavsiyesi veya değişiklik talebi olmamıştır.

2010/16 sayılı DTS tebliği aşağıda incelemenize sunulmuş olup, ithalatçı üyelerimizin dikkatle incelemesi ve tebliğ doğrultusunda çalışmalarını yürütmesi hususu bilgilerinize rica olunur.

Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği (2010/16)

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ