Tümdef
Duyurular

Asya Kalkınma Bankası Sağlık Ekipman Teminleri

29 Nisan 2020

Değerli Üyemiz,

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü ‘’Asya Kalkınma Bankası Sağlık Ekipman Teminleri’’ ile ilgili aşağıdaki bilgilendirme gelmiştir.

Ülkemizin donör statüde üyesi olduğu Manila merkezli Asya Kalkınma Bankası, Covid salgını kapsamında 20 milyar dolarlık bir finansman paketi açıklamıştır. Asya Kalkınma Bankası, söz konusu Paket aracılığıyla kredi kullanıcı üye ülkelerinin medikal ekipman satın almasına destek verecektir. Dünya Sağlık Örgütü (DTÖ) tarafından açıklanan COVID-19 malzeme listesinde istenen malzemeler sıralanmaktadır: www.who.int/publications-detail/disease-commodity-package---novel-coronavirus-(ncov)

Bahse konu medikal teçhizatları kapsayan ihale imkanlarından Türk firmalarının azami faydalanmasını isteriz.

İhaleler DSÖ veya Birleşmiş Milletler (UNOPS ve UNICEF) tarafından doğrudan üreticiler-tedarikçilerden yapılacaktır. Konuyla ilgilenen firmaların bir form doldurması beklenmektedir:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=u9aVlMJBWEyEj5LlLPPWQDp4WGSZYD1Epsth9sKdOUtUNkVBNUtES0VDV0QyMlhaWlcwSVEwQkMwVi4u

Bu forma girilen bilgiler otomatik olarak Asya Kalkınma Bankasına aktarılacak ve Asya Kalkınma Bankası da, ilgilenen firmayla, ürün önerilerini anlamak üzere detaylı görüşme yapabilecektir.

Konuyla ilgili detaylı bilgiler için Asya Kalkınma Bankası Frankfurt Ofisi yardıma hazırdır: Luke Fochtman email: [email protected]

İlave bilgi: Ülkemiz, bu Banka’ya donör statüde üyedir ve dolayısıyla (i) Türk firmaları Banka’nın açtığı ihalelere girebilir ve (ii) Türk firmalarının kredi kullanıcı ülkelerdeki iştirakleri, Banka’nın kredi imkanlarından faydalanabilir.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

(Aslı İmzalıdır)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: İngilizce Duyuru İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ