Tümdef
Duyurular

Atık Elektrikli ve Elektronik Cihazlar Yönetmeliği Kayıt Gerekleri Hakkında

10 Temmuz 2014

Değerli Üyelerimiz,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Elektrikli ve Elektronik Cihazlar Yönetmeliği ( AEEE ) 22.05.2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmelik hükümleri gereğince Elektrikli ve Elektronik Cihazları üreten ve piyasaya arz eden firmaların Firma ve ürün bilgilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan www.online.cevre.gov.tr

adresindeki sisteme kaydedilmesi zorunluluğu getirilmiştir. Aşağıda listede bulunan tıbbi cihazları üreten ve ithal eden firmaların kod numarası almak için kayıt başvurusu yapılması gerektiği daha önce duyurulmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 18.04.2014 tarihli duyurusu ile Elektrikli ve Elektronik Eşya (EEE) Üretici Kayıt Sistemi’nin 2012 yılı veri girişi için 30.05.2014 tarihine kadar açık olduğu bu tarihten sonra ise 2013 yılı veri girişi için açık tutulacağı belirtilmiştir. Duyuru’da: “EEE Üretici Kayıt Sistemi 2013 yılı veri girişi için açılmış olup 1.8.2014 tarihine kadar Bakanlığımızca açık tutulacaktır. Bu süre içerisinde üreticilerin 2013 yılı içerisinde piyasaya sürdükleri evsel elektrikli ve elektronik eşya beyanlarını gerçekleştirerek “EEE Üretici Numarası” almaları gerekmektedir.” denilmektedir. Ancak geçen yıldan alınmış kodların veri girişi sırasında üreticilerin karşısına ekranda geleceği öğrenilmiştir. Konu ile ilgili soru ve detaylı bilgi almak amacıyla aşağıda iletişim bilgileri bulunan Özge TÜMÖZ GÜNDÜZ ve Bektaş KILIÇ ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgi İçin:

Özge TÜMÖZ GÜNDÜZ (Uzman) = 0 312 586 32 20 – [email protected]

Bektaş KILIÇ ( Kimya Mühendisi) = 0312 586 30 96- [email protected]

Kaydı gereken Tıbbi cihazlar;

8.Tıbbi cihazlar (emplantasyon ürünleri ve hastalık bulaşıcı temaslarda bulunan ürünler hariç)

a) Radyoterapi ekipmanı

b) Kardiyoloji ekipmanı

c) Diyaliz

ç) Sun’i teneffüs tertibatı

d) Nükleer tıp ekipmanı

e) Tüp teşhisleri için gerekli laboratuvar ekipmanı

f) Analiz ekipmanı

g) Derin dondurucular

ğ) Üreme testleri

h) Hastalıkların, yaraların ve sakatlıkların tespit edilmesi, önlenmesi, izlenmesi, iyileştirilmesi, hafifletilmesi için kullanılan diğer cihaz ve aletler

ı) Elektrikli ve elektronik eşya tanımı kapsamındaki diğer tıbbi cihazlar

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla

(Aslı İmzalıdır.)

A.Esmeray GÜRBÜZ

Genel Sekreter

Ek: İlgili Bakanlık Duyurusu

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ