Tümdef
Duyurular

BİLGİLENDİRME // Kamu İhale Sürecinde Şikayet Ve İtirazen Şikayet Yollarının Kullanılması Hakkında

13 Şubat 2020

Değerli Üyemiz;

Siz üyelerimiz tarafından dönem dönem ‘’Kamu İhale Sürecinde Şikayet ve İtirazen Şikayet Yollarının Kullanılması’’ hakkında bilgi istenmektedir.

Kamu ihale sürecinde idarelerin hukuka aykırı eylem ve işlemleri nedeni ile bir hak kaybına veya zarara uğradığını/uğrayacağını iddia eden kişilerin/şirketlerin bu hak kaybını ve zararı önlemesinin yolu hukuki yollara müracaat etmesidir. Bu nedenle öncelikle kamu ihale sözleşmesi imzalanıncaya kadar, sözleşme, teknik şartname, idari şartname, ilan vs. ihale sürecindeki ihalenin tüm aşamalarında idarelerin hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerinin idare nezdinde şikayete konu edilmesi şikayetin olumsuz sonuçlanması halinde Kamu İhale Kurulu’na itirazen şikayet yolu ile başvuru yapılması gerekmektedir. İdareye şikayet ve itirazen şikayet yoluna başvurulmayan konularda doğrudan yargıya başvurma olanağı bulunmamaktadır. Aksi halde idarelerin ihale sürecindeki haksız ve hukuka aykırı işlem ve eylemlerini yargıya götürme olanağı bulunmamaktadır.

Bu kapsamda dernek Avukatımız Sn. Av. Emine Durmuş hanımın hazırlamış olduğu detaylı bilgilendirme ve itiraz süreleri ile ilgili açıklayıcı yazı ekte tarafınıza sunulmaktadır.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: Bilgilendirme Yazısı İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ