TIBBİ CİHAZ YERELLEŞME ÇALIŞMASI KAPSAMINDA
Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi'ne sunum yapmak isteyenlerin yarın (12.03.2016 tarihi) saat 12:00'a kadar mail ile kuruma bildirmeleri gerekmektedir.
Değerli Üyemiz;
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan bu gün tarafımıza gelen aşağıdaki bilgilendirmede yazısında; Yerelleştirme Çalışması kapsamında Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi'ne sunum yapmak isteyen firmaların yarın (12.03.2016 tarihi) saat 12:00'a kadar ([email protected] adresine) sunum yapmak istediklerine ilişkin talep maili göndermeleri ve sunum yapmak isteyenlerini aşağıdaki yazıda yer alan bilgileri içeren sunumlarını 15.03.2016 tarihi Salı günü saat 12:00'a kadar yine aynı mail adresine iletmeleri gerekmektedir.
Kurumdan gelen bilgilendirme yazısı;
BT, HB Monitör, MR, Röntgen, Ultrason cihazlarının Yerelleştirme Çalışması kapsamında Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi'ne sunum yapmak isteyen dernek/sendikanıza bağlı kuruluşların yarın (12.03.2016 tarihi) saat 12:00'a kadar tarafımıza ([email protected] adresine) sunum yapmak istediklerine ilişkin talep maili göndermeleri ve sunum yapmak isteyenlerin aşağıda yer alan bilgileri içeren sunumlarını 15.03.2016 tarihi Salı günü saat 12:00'a kadar yine aynı mail adresine iletmeleri hususunu bilgilerinize sunarız.
Sunum İçeriği:
* Firmanın yapısı, menşei, ortaklık yapısı ve tanıtımı hakkında bilgi.
* Firmanın üretim kapasitesi ve mevcut üretim teknolojileri ile bahse konu cihazlar için model bilgisi.
* Yeni nesil teknolojilere yönelik uyum kapasitesi nedir? Önümüzdeki 10 yılda teknolojik bir altyapı ve teknolojik bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı planlanmakta mıdır?
* Bahse konu cihazlar için gerekli görülen yatırım miktarı nedir?
* Yerelleştirme ile üretilmesi planlanan cihazlar için üretim kapasitesi ve teknolojilerinin maliyeti nelerdir?
* Ülkemizde ihtiyaca göre planlanan yerelleştirme için gerekli asgari üretim bilgisi ve bu üretimin firmaya getireceği olası maliyetleri nelerdir?
* Her faz ve cihaz için detaylı olarak (yıllara sari) Teknoloji transferinin içeriği, yerelleştirme oranları (Bileşen bazında), ihracat potansiyeli ile Ar-Ge faaliyetlerinin planlaması nelerdir?
* Bahse konu cihaz ile ilgili yerel üreticiler hakkında bilgi,
* Personel istihdam politikası hakkında bilgi,
* Üretimini düşünülen cihazlar için kurulmuş veya kurulması planlanan ortaklık yapıları hakkında bilgi,
* Yatırım yapılması düşünülen cihazlar için oluşacak maliyetler hakkında bilgi,
* Planlanan proje ile ilgili risk analizleri, çözüm önerileri ve beklentileri hakkında bilgi,
* Yatırım yapılması planlanan cihazlara yönelik anlaşma süreleri ve bu konudaki beklentiler nelerdir?
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu
Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi Sekretaryası
03122183644
03122183673
Not: Taleplerinizi gönderirken bilgi amaçlı [email protected] adresine de CC yapmanızı rica ederiz.İlgilenen üyelerimize duyurulur.
Saygılarımızla.
(Aslı İmzalıdır)
Ayşegül CANTÜRK
Genel Sekreter