Tümdef
Duyurular

İhracata Yönelik Ortak İşbirliği Çalışması

28 Mayıs 2019

Değerli Meslektaşımız,

Kesin bir istatistiki bilgi olmamasına rağmen Ülkemizde yaklaşık 900 civarında üretici firma bilgilerine ulaşılmaktadır. Üreticilerin yaklaşık %30’u ürettiklerini ihraç etmektedir. Sektörel özellikler gereği sadece iç piyasa için üretim yaparak gelişme imkanı yoktur. Kalite, belgelendirme ve Ar-Ge gibi zaruri sabit yatırımlar göz önüne alındığında üreticilerin mutlaka ihracat yaparak pazar ve satış potansiyellerini arttırmaları gerekmektedir. Ancak sektörümüz istenilen seviyede ihracat yapamamaktadır. Sektörü daha ileriye taşıyabilmenin en önemli faaliyeti ihracatımızı artırmaktır.

Son yıllarda yoğun şekilde yurtdışı firma ve kuruluşlarından, Ülke Ticaret Ataşeliklerinden, yabancı derneklerden malzeme ihtiyacı ile ilgili talepler gelmektedir. Bu noktada bir sektör STK’sı olarak görevimiz, gelen talepleri sizlere doğru olarak iletebilmektir. Lakin elimizde Türkiye’de üretilen malzemeler ile ilgili yeterli veri bulunmadığından, gelen talepler maalesef üreticilerimize ulaştırılamamakta/ulaşmamaktadır. Bunun içinde siz üreticilerimizin ürün bilgilerinin bilinir, güncel olması önem arzetmektedir.

Dernek olarak bu kapsamda firmalarımızın ihracatını artırmak, yeni pazarlar yaratmak amacıyla ‘’İhracata Yönelik İşbirliği’’ çalışması başlatılmıştır.

Çalışma başlıkları aşağıdaki gibidir.

1- ‘’Web Sitesi’’: firma bilgilerinin ve ürünlerinin kolayca ulaşılabileceği bir web sitesi yapılacak veya mevcut bir site ile işbirliği yapılarak daha kullanışlı güncel bir hale getirilecektir.

2- ‘’Üretici Veri Tabanı’’ oluşturulması. Bu veri tabanı için firma ve ürün bilgilerinizi içeren ekli (ek1) formu eksiksiz doldurmanızı ve ürünlerinizi işaretlemenizi talep etmekteyiz. (Ekli Sınıflandırma tablosunda ürün sınıflarınızı kontrol ederek hata varsa doğru sınıfını yazmanızı rica ederim.

3- Üretici Firma Katalog çalışması, yapılacaktır. Katalogda tüm firmaların firma ve ürün bilgileri yer alacak, reklam vermek isteyenler içinde reklam sayfaları olacaktır. Katalog için ekli (ek2) formu doldurup göndermenizi rica ederiz. Katalog güncel tutulabilmesi için pdf formatında renkli hazırlanacaktır.

a) Katalog usb stick içinde;

a. Yurtdışı fuarlarında, etkinliklerinde

b. Ülke Ticaret Ataşeliklerine,

c. Gelen Ticaret/Satın Alım heyetlerine verilecektir.

b) Web sitesinden indirilebilecektir.

4- İhracat Endüstrisi Tanıtım Filmi hazırlanacaktır.

Ekli sınıflandırma formunu(ek1) ve katalog formunu(ek2) doldurarak [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.

Bilgi İçin

Filiz Gündüz

MASSİAD-Genel Sekreter Yardımcısı

Tel: 0212 356 96 90-91

e-mail : [email protected]

Bu çalışma için tüm üretici firmalarımızın desteğini bekler , iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel SekreterEk:1- Ürün Sınıflandırma Formu İçin Tıklayınız2- Katalog Formu İçin Tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ