Tümdef
Duyurular

İslam Kalkınma Bankası'nın Covid-19 Salgınının Önlenmesine Yönelik Alacağı Tedbirler Hk.

16 Nisan 2020

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden tarafımıza gelen bildirimde, Ticaret Bakanlığının ekteki yazında; Cidde Ticaret Ataşeliği 'nden alınan bir yazıda, İslam Kalkınma Bankası’ nın Covid-19 salgınının kontrol altına alınmasını teminen üye ülkeler için yaklaşık 2,3 milyar ABD doları tutarında bir bütçe ayırdığı, konuya ilişkin olarak Ataşelik tarafından İslam Kalkınma Bankası (İKB) yetkilileri ile yapılan görüşmede, hâlihazırda üye ülkelerin ihtiyaç analizinin hazırlandığı ve bu kapsamda yine üye ülkeler tarafından tedarik edilebilecek ürünlerin bir envanterinin oluşturulduğunun belirtildiği ifade edilmektedir.

Yazıda, özellikle medikal ekipman, ilaç, gıda ve temel tüketim malzemeleri olmak üzere üye ülkelerin ciddi manada söz konusu ürünlere ihtiyaç duydukları, ilgili sektörlerdeki üreticiler ve ihracatçıların İKB ’nin Türkiye ofisleri kanalıyla tedarik edebilecekleri ürün, miktar ve fiyat bilgilerini İKB’ye iletebileceği belirtilmektedir. İKB Ankara&İstanbul Ofisi iletişim bilgilerini ekli duyuruda bulabilirsiniz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: İlgili Yazı İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ