Tümdef
Duyurular

ÖNEMLİ – SÜRELİ // Sağlık Bakanlığı IVD-Laboratuvar Grubu Ürünlerin LOINC Kodları çalışması

27 Haziran 2019

Değerli Üyemiz,

26.06.2019 tarihinde UTS-IVD Grubu, Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Binici'nin katılımı ile LOINC kodlamasına ilişkin toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda Bakanlık tarafından, Laboratuvarlarda kullanılmak daha öncede aksiyon alınan fakat sonuçlamayan LOINC kodlamasına ilişkin, biyokimya,mikrobiyoloji ve genetik alandaki IVD reaktif ve kitlerin ve Radyoloji alanındaki ürünlerin kodlarının TR çevirisinin tamamlandığını, ve SUT ile ilişkilendirmesinin yapıldığı belirtilmiştir. (SUT ile özellikle eşleme değil, ilişkilendirme olarak değerlendirdiklerini, çünkü birebir bir eşlemenin mümkün olmadığı ifade edilmiştir.)

Loınc Kodları ile ilgili sayfalar

https://loinc.saglik.gov.tr/Home/Index

https://loinc.saglik.gov.tr/

Bakanlık bu kodlama sistemini çok hızlı bir şekilde hayata geçirmek istemektedir. Bu sebeple firmalardan piyasada sürdükleri, laboratuvarlarda kendi cihazlarında kullanılan kitlerin LOINC kodlarının kendilerine iletilmesini talep etmiş, LOINC kodu olmayan ürünlerin ayrıca belirtilmesi gerektiğini, bu kodları göndermeyen ya da kodu eksik olan kitlerin meduladan ödenmeyeceğini belirtmişlerdir.

Bakanlık, konu ile ilgili 13.06.2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüklerini bilgilendirmiştir. Çalıştığınız hastanelerden konuyu takip etmenizi hatırlatırız.

İlgili gruplarda ürünleriniz varsa, ekli ‘’LOINC İstem Formu’’nun 10.07.2019 tarihine kadar doldurularak, MUTLAKA Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne (Ankara) resmi yazı ile evrak kayıttan geçirilerek teslim edilmesi gerekmektedir. (Ayrıca [email protected] adresinede gönderebilirsiniz.). Özellikle belirtmek isteriz ki resmi yazı ile evrak kayıttan geçirilerek etslim edilmeyen bildirimler Kabul edilmeyecektir. )

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: LOINC İstem Formu İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ