Tümdef
Duyurular

ÖNEMLİDİR / Sahada Aktif Görev Alanlara Aşı Önceliği Verilmesi ve EKİP Sitemi Hakkında

15 Ocak 2021

Değerli Üyemiz,

Sahada aktif olarak hizmet veren Tıbbi Cihaz Sektörü çalışanlarına COVİD-19 Aşısının yapılmasında öncelik verilmesi hakkında federasyonumuzun Resmi talebi ve Sağlık Bakanlığının aldığı aksiyonlarla ilgili bilgilendirme ve aşı olacak personelinizin EK’lerdeki yöntemler kullanılarak kurumun verdiği sisteme erişim adreslerinden ivedilikle başvuru yapılması gerekmektedir.

Tıbbi Cihaz sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumunda kayıtlı tıbbi işletmelerin (Üretim yeri, fabrika, ithalatçı ve tedarikçi firma vs.) Türkiye‘nin her yerinde sahada 7/24 hizmet veren klinik destek ve teknik servis faaliyetlerini yürüten personeller, satış ve tanıtım personelleri ve yine sektöre sahada aktif destek veren diğer personelin kamuya sağlık hizmeti vermesinden ötürü “riskli kategori” kapsamında değerlendirilmesinin ve öncelikli COVİD-19 aşısı yapılacaklar listesine ivedilikle alınması konusunda gereğinin yapılmasını yazı ile resmileştirdiğimiz Sağlık Bakanlığı Covid-19 aşılama programına ülke genelinde sağlık tesislerinde çalışan personel ile başlanması için harekete geçmiştir.

Aşı lojistiği ve uygulamada problem yaşanmaması için 81 il sağlık müdürlükleri sistemlerinde bulunan verilerin kontrol edilerek, eksik ya da hatalı kayıtların düzeltilmesinin yerinde olacağı kararını almıştır. Bu amaçla çalışan personelinizin personel verisinin kayıt, kontrol sürecinin yönetileceği EKİP - Personel Bilgi Yönetim yazılımı (EKİP-PBY) geliştirilmiştir.

Halihazırda Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) ve Sağlık Personel Takip Sisteminde (SPTS) personel-kurum bilgisi eşleştirilmiş olarak tutulan mevcut veriler EKİP-PBY’de aynı şekilde yer almaktadır. Verisi hatalı olan ya da bulunmayan personel bilgilerinin (Çeşitli Ünvanlardaki personel) kontrolü mesul müdür ve/veya tesis sahipleri tarafından yapılacaktır.

ÇKYS’ye erişim yetkisi bulunan mesul müdür ve/veya tesis sahipleri e-Devlet kullanıcı adı ve e- Devlet şifresi ile EKİP- PBY’ye giriş yapabilir. Sisteme erişim adresi https://ekip.saglik.gov.tr/ dir.EKİP- PBY’deki “e-Devlet Şifresi ile Veri Girişi” alanından kaydı girilen personelin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarındaki işyeri bilgisi de görüntülenebilmektedir. Tesisin SGK kaydında olmayıp hizmet alımı yöntemiyle başka bir

şirket ile olan sözleşme kapsamında çalıştırılan personel, veri girişi sırasında ayrıca “Hizmet Alımı Kapsamında Çalışıyor” kutucuğu işaretlenerek belirtilmelidir. Girilen bilgilerin doğruluğu ve yanlış beyanlardaki her türlü hukuki sorumluluğu ilgili kullanıcıya ve tesise ait olacağından giriş ve kontrol sürecine başlamadan önce https://ekip.saglık.gov.tr adresinde yer alan ve kullanım kılavuzu dikkatle okunmalıdır.

Kullanım kılavuzu ek9’da giriş ve kayıt yol haritası ÖRNEK olarak özetlenmiştir.

Birkaç gündür konuyu çözmek için görüşmelerde bulunduğumuz SB Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü EKİP birimi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre ekleyeceğiniz personelin TC kimlik numarasını yazıp MERNIS tuşuna basarak bilgilerini ekrana getirebilirsiniz. Unvan ve Branş zorunludur. Öncelik saha ekibi olmak la beraber (SM,KDE,STE) lojistik, teknik servis, depo çalışanlarımız, ihale, kalite, finans vs gibi sahada hastanelerle muhatap olan çalışanlarınızı ekleyebiliyoruz. (Ek9) Daha sonra Kaydet butonuna basarak kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz. UNVAN KISMINDA ilgili çalışanınızın görev tanımına en yakın olanı seçiniz. Hiçbir şekilde unvan tanımı yoksa [email protected] e-mail adresine gönderebilirsiniz. Şu anda sistemde görünmeyen •İhale Personeli ve •Temizlik Personelinin unvan kısmına eklenmesi için biz talepte bulunduk.

Önemli NOT. Sahada aktif rol alan (SM,KDE,STE)lojistik, teknik servis, depo çalışanlarımız vb öncelikli girilmesi konusunda duyarlı olmamız çok önemlidir.

Sorularınız olursa [email protected] adresine iletebilirsiniz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: Kılavuz, Özet Örnek, Yazı Örnekleri İçin Ek1 İçin TıklayınızEkler2 İçin TıklayınızKılavuz Özet Yol Haritası İçin Tıklayınız

Örnek Yazılar İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ