Tümdef
Duyurular

Önemlidir! 2019 SGK Yıllık Aidat Ödemeleri & SUT Kodu Sildirme Talepleri

13 Aralık 2018

Değerli Üyemiz,


ARTED ‘den derneğimize ulaşan yazıda;

SGK’nın iki sene önce başladığı “MEDULA’da kayıtlı barkod başına aidat ödemesi” uygulamasıyla ilgili, 2019 yılı için sildirme talepleri konusunda dün SGK’dan Sn. Orhan AKÇAY ile görüştük. Bildiğiniz üzere Temmuz ayında bu uygulamanın takviminde yapılan değişikliğe göre 2019 için ödenmesi gereken aidat hesaplaması 31 Aralık 2018 tarihinde MEDULA’da kayıtlı barkodlar esas alınarak yapılacak.

  • Bu sene silme başvuruları için geçtiğimiz senelerdeki gibi bir hatırlatma duyurusu yayınlanmayacaktır. Firmaların tercihen en geç 21 Aralık Cuma gününe kadar sildirme taleplerini geçen seneki formatta (ektedir) SGK’ya iletmelerini bekliyorlar.
  • Sonrasında da firmalardan gelen silme talepleri MEDULA’ya 31 Aralık’a kadar yansıtılacak ve Ocak ayının ilk yarısında firmaların ÜTS’de kayıtlı email adreslerine ödemeleri gereken toplam tutar bildirilecek.

è SGK Orhan Akçay Bey firmaların ÜTS’deki iletişim bilgilerini (email ve telefon) ay sonuna kadar güncellemelerini rica etti.

Aidat uygulamasına dair en güncel takvim aşağıdaki gibidir, hatırlatma amacıyla paylaşmak isteriz.

Aidatlar hesaplanırken esas alınacak tarih

:

31 Aralık

Yıllık aidatın firmalara duyurulması

:

Ocak

Yıllık aidatların son ödeme tarihi

:

1 Mart

Aidat ödenmeyen barkodların pasife alınması

:

1 Nisan

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

Tolga ORUÇOĞLU

Ek1:Barkod Sildirme Dilekçe Örneği

Ek2:Barkod Sildirme Duyuru Eki Tablosu

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ