Tümdef
Duyurular

Sağlık Bakanlığı / Türkiye'deki Tıbbi Cihaz Klinik Araştırma Altyapısına İlişkin Değerlendirmeler Anketi

21 Ocak 2022

Değerli Üyemiz,

Sağlık Bakanlığı tarafından tarafımıza gönderilen mailde, ‘’Türkiye'deki Tıbbi Cihaz Klinik Araştırma Altyapısına İlişkin Değerlendirmeler’’ anket çalışması yapıldığı bildirilmiştir.

Bu anket; Sağlık Bakanlığı tarafında, Türkiye'de faaliyet gösteren tıbbi cihaz imalatçılarının, yeni mevzuata (2017/745-MDR, ankette MDR olarak belirtilecektir) uyum süreci de dikkate alınarak tıbbi cihazlara yönelik klinik araştırmalara ilişkin bilgi düzeylerini ve Türkiye'de klinik araştırma olanaklarına ilişkin değerlendirmelerini belirlemek amacıyla oluşturulmuştur.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_52GX_XuNzfc1b0VcoTSXccl8w0mC1bLT1P9PON2kurYnyw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Bu anket formunun, firmanız bünyesinde klinik değerlendirme süreçlerinden sorumlu kişi tarafından ve her firma için yalnızca bir defa doldurulması amaçlanmıştır.

Anket sorularını yanıtlamanız 10-15 dakikanızı alacaktır. Çalışmaya katılmak gönüllülük esasına dayanmaktadır; herhangi bir cezaya veya yaptırıma maruz kalmadan istediğiniz zaman araştırmayı reddedebilir, gerekçeli ya da gerekçesiz araştırmadan ayrılabilirsiniz. Toplanan veriler yalnız araştırma amacıyla kullanılacak olup, bilimsel amaçlar dışında hiçbir kurum ya da kişiye açık tutulmayacak ya da paylaşılmayacaktır. Herhangi bir sorunuzda aşağıdaki numaraya başvurabilirsiniz.

Tuncay PAŞAOĞLU

Tel: 0538 850 84 41

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ