Tümdef
Duyurular

T.C. Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı / TESTLAB Anket Çalışması

15 Mart 2022

Değerli Üyemiz,

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğünden derneğimize ulaşan e-mailde; TESTLAB Anketinin doldurularak gönderilmesi talep edilmiştir.

Bakanlık yazısı;

Tıbbi cihaz sanayi tarafından en çok dile getirilen ve çeşitli politika dokümanlarında da vurgulanan sorunlardan biri olan test ve laboratuvar altyapısı ihtiyaçlarına yönelik başlatılan çalışma kapsamında, daha önceki tarihlerde tarafınıza gönderilen e-posta ile tıbbi cihaz sektörünün tabi olduğu mevzuat çerçevesinde;

-Mevcut durumda ihtiyaç duyulan test ve laboratuvar alt yapıları,

-Türkiye’de bu testlere yönelik alt yapı bulunup bulunmadığı var ise tercih edilme / edilmeme sebepleri,

-Mevcut test ve altyapılara yönelik sorunlar (ücret, akreditasyon, personel ihtiyacı vb)

yönelik ihtiyaçlar talep edilmiştir. Bu talebe yönelik gelen görüşler içerisinde yer alan standartlar ve standartların bölümleri bir araya getirilerek ekteki liste hazırlanmış ve bu kapsamda gerçekleştirilecek testlerin ihtiyaç düzeyini tespit etmek üzere anket haline getirilmiştir.

Söz konusu ankete yönelik beklentiler ve doldurulması beklenen alanlara ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır:

-Anket “ISO-EN-ULUSAL STAND”, “ASTM Stand.” ve “Diğer Stand” olarak üç çalışma kitabından meydana gelmekte olup tüm çalışma kitaplarında standart listeleri (bölümleri ile birlikte) yer almaktadır. Bu listeler sektörden e-posta yolu ile toplanan görüşler çerçevesinde oluşturulmuştur.

-Ankette yer alan standartlar ve bölümlerine yönelik öncelik düzeyi, sektörün ihtiyaç önceliğine göre “Yüksek”, “Orta” veya “Düşük” yazılarak belirtilmelidir.

-Söz konusu standartlar ve bölümleri kapsamında test alt yapısının ülkemizde olup olmadığına dair veri ise “Evet”, “Hayır” veya “Bilmiyorum” yazılarak cevaplanacaktır.

-Söz konusu standardlar ve veya bölümlerine ilişkin: ülkemizde mevcut ise testin gerçekleştirildiği yer, akreditasyon ihtiyacı, standart kapsamındaki test ve laboratuvar alt yapısına ilişkin diğer ihtiyaçlar, sorun veya çözüm önerilerine yönelik bilgilerin “Açıklama, Görüş ve Öneriler” başlıklı sütuna eklenmesi beklenmektedir.

-Test altyapısına ihtiyaç duyulan ancak anket içerisinde yer almayan standartlar ve bölümleri, öncelik düzeyi de belirtilerek kırmızı renk ile yeni satır olarak ilave edilebilir.

Anket çalışması sağlıklı veri elde edilebilmesi açısından önem arz etmektedir.

Ekli anketin 30.04.2022 tarihine kadar doldurularak [email protected] ve [email protected] gönderilmesini önemle rica ederiz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: Anket İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ