Tümdef
Duyurular

Tıbbi Cihaz Kayıt Sistemleri ve Fiyatlara Etkisi Makalesi (28.10.2020)

12 Nisan 2021

Değerli Üyemiz;

Sn. Ersan ÜNSAL ( T.C. Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu,) Sn. Dr. Salih CELEPLİ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi) ve Sn.Prof. Dr. İsmail AĞIRBAŞ (Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü) tarafından yayınlanan, sektörümüz için önemli bir kaynak olan ‘’ Tıbbi Cihaz Kayıt Sistemleri Ve Fiyatlara Etkisi’’ makalesi ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Makalede tıbbi cihaz kayıt sistemlerinin geliştirilme amaçlarından biri olan kamu alımlarında optimum fiyat konusunda ne kadar başarılı olunduğunu ve bunun kamu sağlık harcamalarına etkisi incelenmiştir. Bu amaçla; tıbbi cihaz kayıt sisteminin başlangıç aşamasındaki tıbbi cihaz ihale bedelleri tespit edilmiş olup tespit edilen ihale bedelleri tıbbi cihaz kayıt uygulaması ile birlikte gerçekleşen ihale bedellerinin zaman içindeki değişimi ile karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. Tıbbi cihaz kayıt sisteminin; tıbbi cihaz satış fiyatlarını düşürerek sağlık harcamalarında tasarrufa katkı sağladığı sonucuna ulaşılmıştır. Kayıt sistemlerine girilen kamu ihale fiyat bilgilerinin doğru ve düzenli girilmesinin takip edilmesi ve bu verilerin analiz edilmesinin etkin bir tıbbi cihaz maliyet yönetimi sağlayabileceği düşünülmektedir.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: Makale İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ