Tümdef
Duyurular

Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetimleri / ÜTS Tekil Takip Süreçleri

13 Şubat 2020

Değerli Üyemiz;

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; TİTCK tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine ekli yazı(ek1) ile TİTCK-2019/ÜTSG-13 duyurusu(ek2) Tekil Takip Süreçleri hakkında bilgilendirme göndermiştir. Bu yazı kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tüm İstanbul İlçe Sağlık Müdürlüklerine ÜTS Tekip Takip Süreçleri ile ilgili ekli yazıyı (ek3) göndermiştir.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yazısında özetle;

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından tıbbi cihaz satış merkezlerine yapılacak denetimlerde tekil bildirim arama zorunluluğunun mevcut durumda sınıf III risk düzeyine sahip tıbbi cihazlarda aranması gerektiği diğer ürünler için Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ilan edilecek ikinci bir tarihe kadar bu gerekliliğin aranmaması ve bu eksiklikler için cezai işlem uygulanmaması hususu belirtilmektedir. İlgili sağlık tesislerine konu hakkında bilgilendirme yapılması bildirilmiştir.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

İlgili Yazılar İçin Tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ