Tümdef
Duyurular

TİTCK // Üretici Firmaların Dikkatine - Tıbbi Cihaz Klinik Araştırmaları Farkındalık Anketi

11 Ocak 2022

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan tarafımıza gelen yazıda, Tıbbi Cihaz Klinik Araştırmaları Farkındalık Anketi düzenlendiği bildirilmiştir.

Ülkemiz yenilikçi tıbbi cihaz geliştirme çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak, belirlenecek ürün geliştirme programlarının amaç ve hedeflerine ulaşılmasına yönelik yapılacak çalışmalara yol göstermek amacıyla hazırlanan https://forms.gle/vbCd7PmEG8wYd8QP7 linkinde yer alan anketin tıbbi cihaz üretimi yapan frimaların karar alma mekanizmalarında görev alan (yöntetici) en az bir yetkili ve teknik ekipte görev alan en az bir çalışan olmak kaydıyla ilgili personeller tarafından 15 Şubat 2022 tarihine kadar doldurulması talep edilmiştir.

Anketin doldurulması için desteklerinizi önemle rica ederiz.

Kurumun anket açıklayıcı bilgisi yazısı;

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan incelemeler neticesinde ülkemizde klinik araştırma kapasitesinin artırılmasına yönelik “Ülkemizde Klinik Araştırma Kapasitesinin Artırılması ve Çalışmaların Özendirilmesine Yönelik Öneriler” başlıklı bir rapor hazırlanarak bazı önerilerde bunulmuş ve öneriler ile ilgili Sorumlu Kurumlar ile İlgili Kurumlar ayrı ayrı belirlenmiştir.

İlgili raporda “Bu Potansiyelden yararlanılabilmesi adına ülkemizdeki klinik araştırma sayılarının ve erken dönem faz çalışmalarını artırmak önemlidir. Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için;

1- Yurtiçinde yeni/yenilikçi ürün geliştirilmesinin özendirilmesi,

2- Türkiye’nin klinik araştırmalar için cazip bir ülke haline getirilmesi hususlarına yer verildiği görülmüştür.

Anket ülkemizdeki üretici firmaların tıbbi cihaz klinik araştırmalarına ilişkin farkındalık düzeylerini ve konu ile ilgili beklentilerini belirlemek amacıyla TİTCK tarafından hazırlanmıştır.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ