Tümdef
Duyurular

TİTCK// AB Komisyonunun (AB) 2017/745 sayılı Tıbbi Cihaz Tüzüğü ve (AB) 2017/746 sayılı İn Vitro Tıbbi Tanı Cihazları Tüzüğü Kapsamında ilgili Uzman Panellerde Görevlendirilecek Uzman Çağrısı

23 Ekim 2019

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu‘ndan tarafımıza gelen yazıda AB Komisyonunun, (AB) 2017/745 sayılı Tıbbi Cihaz Tüzüğü ve (AB) 2017/746 sayılı İn- Vitro Tıbbi Tanı Cihazları Tüzüğünün uygulanmasına ilişkin gerekli bilimsel bilgi desteği sağlamak amacıyla oluşturacağı uzman panellerde görevlendirmek üzere ilgili alanlarda gerekli kalifikasyonlara sahip uzman çağrısı açıldığı bildirilmiştir.

Bu bağlamda ilgili mevzuat uygulamasında Komisyona gerekli bilimsel, teknik ve klinik görüş ve tavsiyelerde bulunmak üzere uzaman heyetlerin kurulması gerekli kılınmıştır. Bu bağlamda ilgili görev için AB üyesi devletlerin ya da ülkemiz vatandaşları başvuruda bulunabilmektedir. Görev ve başvuru kriterlerine ilişkin detaylı bilgi https://ec.europa.eu/growth/content/call-expression-interest-expert-panels-medical-devices-and-vitro-diagnostic-medical-devices_en linkinde mevcut olup başvurular ilgili link üzerinden yapılmaktadır.

Son başvuru tarihi 10/11/2019 dur.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ