Tümdef
Duyurular

TİTCK / DSÖ - Acil Kullanım Listesi (EUL) Hakkında Yazı (İn Vitro Tanı Cihazları)

09 Mart 2022

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ekli DSÖ - Acil Kullanım Listesi (EUL) Hakkında yazı derneğimize ulaşmıştır.

DSÖ’nün Acil Kullanım Listesi (EUL), SARS-CoV-2’yi teşhis etmeye yönelik in vitro tanı cihazlarının mevcudiyetini hızlandırmak üzere bir prosedür oluşturulmuştur. Bu, ülkelere mevcut minimum kalite, güvenlik ve performans verilerine dayalı olarak belirli in vitro tanı cihazlarının kullanımına uygunluğuna ilişkin kararlarında yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Söz konusu listeye eklenmek üzere listeye başvuru açıktır.

SARS-CoV-2’yi teşhis etmeye yönelik in vitro tanı cihazları için EUL başvurusu ile ilgilenen imalatçıların, başvuruya esas toplantı taleple etmek için [email protected] ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Firmaların EUL başvurusunda bulunabileceği in vitro cihazlarına ve başvuruya yönelik gereklilikler ve talimatlar linkine ekli yazıdan ulaşabilirsiniz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: TİTCK Yazısı İçin Tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ