Tümdef
Duyurular

TİTCK / Güncel COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Klinik Araştırmalarda Alınacak Tedbirler

27 Temmuz 2020

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Klinik Araştırmalarda Alınacak Tedbirler güncellenerek yayımlanmıştır.

Duyuru ve ekleri için;

https://www.titck.gov.tr/duyuru/klinik-arastirma-taraflarinin-dikkatine-25072020163906

Bilindiği üzere, 20.03.2020 tarihli ve E.799 sayılı Makam Oluru ile onaylanmış olan “COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Klinik Araştırmalarda Alınacak Tedbirler” dokümanı yayımlanmıştır. (20 Mart tarihli duyuru https://www.titck.gov.tr/duyuru/3755 )

Süreç içerisinde alınan geri bildirimler ve yapılan değerlendirmeler neticesinde ilgili dokümanın güncellenmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur. 24.07.2020 tarihli ve E.1785 sayılı Makam Oluru ile onaylanan “COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Klinik Araştırmalarda Alınacak Tedbirler” dokümanı güncellenmiş olup duyuru ekinde yer almaktadır.

Ayrıca, güncellenen tedbirler dokümanı ve bu süreçte alınan sorulara istinaden “COVID-19 Klinik Araştırma Tedbirleri Sıkça Sorulan Sorular” dokümanı da güncellenmiş olup duyuru ekinde ve Kurumumuz internet sitesinde https://www.titck.gov.tr/faaliyetalanlari/ilac/klinik-arastirmalar bölümü Sıkça Sorulan Sorular sekmesinde yer almaktadır.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ