Tümdef
Duyurular

TİTCK - Tıbbi Cihazların Teknik Servis Faaliyetleri İle Garanti Belgesine İlişkin Kılavuz Çalışmaları Hakkında Görüşlerinizi Bildiriniz

20 Haziran 2024

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafında  Tıbbi Cihazların Teknik Servis Faaliyetleri İle Garanti Belgesine İlişkin Kılavuz Çalışmaları Hakkında Duyuru yayınlanmış olup görüş talep edilmektedir.

Duyuru için Tıklayınız

Bilindiği üzere sağlık hizmet sunumu kapsamında kullanılan tıbbi cihazların taşıdığı risklerin ortadan kaldırılması, uygun ve güvenli kullanımlarının sağlanması için yürütülecek teknik servis faaliyetleri ile ilgili usul ve esaslar 26/5/2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Sağlık Hizmet Sunumu Kapsamında Kullanılan Tıbbi Cihazların Teknik Servis Hizmetlerine Dair Yönetmelik” ile düzenlenmiş bununla birlikte 26/5/2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında teknik servis faaliyetleri ile garanti belgesine ilişkin hükümler Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği’ne eklenmiştir.

Bu minvalde “Sağlık Hizmet Sunumu Kapsamında Kullanılan Tıbbi Cihazların Teknik Servis Hizmetlerine Dair Yönetmelik Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz Taslağı” ile “Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz” da değişiklik yapılmasına ilişkin taslak kılavuzlar hazırlanmıştır.

Söz konusu Kılavuzlar ekte gönderilmekte olup Kurumun internet sayfasında da ulaşabilirsiniz. Kılavuzlar için Tıklayınız

1-Sağlık Hizmet Sunumu Kapsamında Kullanılan Tıbbi Cihazların Teknik Servis Hizmetlerine Dair Yönetmelik Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz Taslağı

2-Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz Taslağı

3-Görüş Formu

Kılavuzlar ile ilgili varsa görüş ve önerilerinizi ekli görüş bildirme formuna yazarak  12.07.2024 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] e-posta adresine bildirmenizi rica ederiz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ