Tümdef
Duyurular

TİTCK Ülkemizde Faaliyet Gösterip Brexit Sürecinden Etkilenecek Tıbbi Cihaz Firmalarına Ilişkin Olarak Hazırlanan Duyuru

18 Mart 2019

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ‘’Ülkemizde Faaliyet Gösterip Brexit Sürecinden Etkilenecek Tıbbi Cihaz Firmalarına Ilişkin Duyuru’’ yayımlanmıştır.

https://www.titck.gov.tr/duyuru/brexit-e-iliskin-duyuru-18032019172849

Malumları olduğu üzere Tıbbi cihazlar Gümrük Birliği anlaşması çerçevesinde tüm AB ülkelerinde ve ülkemizde malların ve hizmetlerin serbest dolaşımı ilkesine uygun olarak hazırlanmış düzenlemelere uyacak şekilde piyasaya arz edilmektedir. Bu bağlamda AB üyesi ülkeler ileülkemizde aynı mevzuat hükümleri geçerli olup tıbbi cihazlar alanında faaliyet gösteren onaylanmış kuruluşlar başta olmak üzere tıbbi cihazlar alanındaki tüm faaliyetler, Gümrük Birliği anlaşması çerçevesinde AB komisyonu nezdinde karşılıklı tanıma esasına göre yürütülmektedir. Bu nedenle, İngiltere’nin 1973 yılında dâhil olduğu Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci ve bu süreçte AB komisyonu ile yapılacak anlaşmalar, İngiltere’de tıbbi cihaz alanında faaliyet gösteren firmalar ve onaylanmış kuruluşlar için büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda ilgili taraflara bilgi vermek amacıyla Brexit ile ilgili süreç özetlenmiş olup duyuru tam metni ektedir.

Konuya ilişkin Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan sık sorulan sorular hakkındaki linki https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/qa_brexit_industrial_products_en.pdf

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ