Tümdef
Duyurular

TİTCK ÜTS’de Kullanıcı ve Firma İşlemleri Düzenlemesi

20 Eylül 2024

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ÜTS’de Kullanıcı ve Dirma İşlemleri Düzenlemesi Hakkında duyuru yayınlanmıştır.

 

Duyuru için Tıklayınız

ÜTS’de Üretici/İthalatçı/Bayi/ihracatçı ve Ismarlama ortez protez merkezi firma türünde bulunan firmalar adına ürün ve belge kaydı gerçekleştiren kişilerin firmaların doğrudan kendi çalışanı olmadığı durumlardan kaynaklı veri güvenliği ve sorumluluk adına ortaya çıkması muhtemel sorunların ortadan kaldırılması maksadıyla ÜTS’de imza yetkilisi ve sorumlu müdür kullanıcı türünde tanımlı olanlar hariç olmak üzere sadece tek bir firmada kullanıcı olarak tanımlı olan kişiler tarafından kendi e-imzası ile ürün ve belge kayıt başvurusu yapılabilmesi yönünde geliştirme yapılmıştır.

Birden fazla firmada tanımlı olan kullanıcılar sisteme ürün ekleme, belge ekleme gibi işlemleri yapabilecek ancak Kuruma başvuruya gönderemeyeceklerdir.

Halihazırda birden fazla firmada “kullanıcı” olarak tanımlı olan kişiler firmalardaki kayıtlarını kaldırmak istemeleri halinde kendilerini EK’te  yer alan Kullanıcı Pasifleştirme İşlemi dokümanında belirtildiği şekilde pasifleştirebilirler.

Kullanıcı Pasifleştirme İşlemi Dokümanında için Tıklayınız

Bilgilerinize.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ