Değerli Üyemiz;
T.C.Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 04.05.2012 Optisyenlik Müessesesi Kayıtları Hakkında Önemli Duyuru yayınlanmıştır.
Duyuruda;Optisyenlik müesseselerine ait Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemindeki kayıtların, Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’na aktarım işlemi yapıldığı belirtilmiştir. TİTUBB’da optisyenlik müesseleri, ürün kayıtlarını, ürün SGK kayıtlarını ve TİTUBB la ilgili tüm işlemleri mail adreslerine gelen kullanıcı adları ve şifreleri ile gerçekleştirebileceği ifade edilmiştir.
ÇKYS üzerinde kayıtlı olan toplam 5039 Optik Müessesesinden 3834 adedinin firma bilgisi TİTUBB’a aktarıldığı ifade edilmiştir. Mesul müdür E-mail lerinde eksiklik ya da yanlışlık olanlar TİTUBB a aktarılamadığı belirtilmiştir. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerini alamayan firmaların isimleri ekteki liste belirtilmiştir.
Bu listede yer alan ya da TİTUBB’a bilgileri aktarıldığı halde hatalı ya da yanlış olan firmaların, Sağlık Bakanlığı Çekirdek Kaynak Yönetim Sisteminden (ÇKYS) sisteminden bilgilerini tamamlamaları veya güncellemeleri gerekmekte olduğu dile getirilmiştir.
ÇKYS’de güncellenen bilgilerin TİTUBB’a tekrar aktarımı sağlanacağı ve bu bilgiler otomatik olarak sistemimize yansıyacağı ifade edilmiştir.
Ayrıca sisteme giriş yapan firmalar ,aktarım yapılan firma bilgileri ve kullanıcı bilgileri ekranında yer alan herhangi bir bilgiyi kendileri değiştirmemelileri önemle vurgulanmıştır. Ürün kayıtlarının yapılması sırasında aşağıdaki yolların izlenmesi belirtilmiştir.
Ürün Kayıtlarının Yapılması:
1- Ürün sayfasında görmeye yardımcı tıbbi malzemeler için, TİTUBB da belge kaydı istenmeyecektir
2- Optisyenlik müesseseleri ürün kayıtlarını Excel üzerinden girilen bilgilerle birlikte TİTUBB a otomatik olarak yükleyebileceklerdir.
3- TİTUBB da ürün girişi yapan optik müesseselerinden GS1 barkodu olanlar ellerindeki barkodu, olmayanlar ise barkod alanını boş bırakarak sistemin 237 ile başlayan bir küresel ürün numarası vermesini sağlayacaklardır.
4- Aktarılan ya da TİTUBB üzerinden girilen her bir barkod bilgisi (PRICAT) için SGK ekranı üzerinde Yeni durumunda oluşan bilgilerin “SGK Kaydını Tamamla” düğmesine basılarak Medula’ya aktarılması sağlanacaktır.
5- Ürün barkod kayıtları tamamlandıktan sonra, ürün seri no ları yine excel şablonu kullanılarak TİTUBB a yüklenebilecektir.
6- Yüklenen seri no, lot no bilgilerinin başına karekod eklenerek karekod algoritmasına uygun olarak karekod üretilecek ve her bir ürün üzerine yapıştırılacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
(Aslı imzalıdır)
F.A.Tolga SÖZEN
Genel Sekreter
E-mail Adresleri Eksik - Hatalı Firma Listesi için tıklayınız