Tümdef
Duyurular

Ürün Takip Sistemi UTS-v9.2.0 Sürümü Yayınlandı (09.02.2021)

09 Şubat 2021

Değerli Üyemiz,

Ürün Takip Sistemi UTS-v9.2.0 Sürümü yayınlanmıştır.

https://uts.saglik.gov.tr/?p=3106

Yeni Eklenen Özellikler/Gereksinim Değişiklikleri

PGD

-Uyarı dosyası kapatılınca, ilişkili rapor sağlık kuruluşu tarafından eklendi ise, sağlık kuruluşuna mail ve bildirim gönderilmesi engellendi.

-Tıbbi cihaz denetim dosyası sorgulama ekranına sorgu sonucu listelenen dosya bilgilerinin ilişkili ürün bilgileriyle beraber excel’e aktarılabildiği bir buton eklendi.

ÜRÜN HAREKETLERİ

-Hizmet sözleşmeleri oluşturulurken sözleşmede sunulacak tekil ürünlerin de sözleşmeye eklenebilmesi sağlandı.

-Tıbbi Hizmet Sağlayıcı firmaların tüketim bildirimini bir sözleşme kapsamında gerçekleştirmesi sağlandı.

KLİNİK MÜHENDİSLİK

-Referans donanım ekleme ve güncelleme ekranlarında Kalibrasyona Tabi olan cihazlar için kalibrasyon periyodunun da eklenmesi sağlandı.

-Referans donanım ekleme ve güncelleme ekranlarında Kalibrasyona Tabi olmayan veya kalibrasyon periyodu on iki aydan uzun girilen cihazlar için üretici raporu eklenmesi sağlandı.

İyileştirmeler

TIBBİ CİHAZ

-Kodu Eşleşme Başvurusu Detay ekranında, Başvurudaki Eşleşme Listesi tablosuna, eşleşmedeki barkod numarası ve verilen karar açıklaması alanları eklenmiştir.

-İthal ürün veri değişikliği talebi detay ekranına aynı barkod numarası için açılmış diğer talepleri gösteren bir alan eklendi.

PGD

-Talep ve şikayet formlarında karışıklığı önlemek için gerekli bilgilendirme yapıldı.

-Tıbbi cihaz denetim ve uyarı dosya numaralarının her yıl başında 1’den başlamasını sağlayacak zamanlanmış görev oluşturulup faaliyete alındı.

ÜRÜN HAREKETLERİ

-MEDULA işlemlerinde kolaylık sağlanması için eczane tüketiciye verme bildirimlerinin detayında reçete numarasının da görüntülenmesi sağlandı.

-Tıbbi cihazların “Sistemde Tekil Ürünü Var” bilgisi belirlenme yöntemi güncellenerek üretici/ithalatçı firmanın üretim/ithalat bildirimlerine bağlandı.

KLİNİK MÜHENDİSLİK

-Kalibrasyon kuruluş başvurusuna eğitim ile eklenen personelin, başvuruya eklenme onayı verdiği ekranda hangi kuruluşa eklendiği bilgisinin gösterilmesi sağlandı.

-Aynı vergi numarası ve farklı MERSİS numarası ile teknik servis ve kalibrasyon kuruluşu eklenebilmesi sağlandı.

Giderilen Hatalar

TIBBİ CİHAZ

-Bağlı olduğu onaylanmış kuruluşu pasif olan belgelerin, başvurusunun oluşturulması ve imzalanması; bu belgelere sahip tıbbi cihazların bulunduğu başvuruların oluşturulması ve imzalanması engellendi.

-Son 1 saat içerisinde karar verilen tıbbi cihazların gönderildiği e-postalarda, ekteki excel dosyasının açılamaması ve özel karakter sorunu düzeltildi.

-Toplu ürün ekleme şablonunda çoklu sterilizasyon metotu eklenememe hatası giderildi.

KOZMETİK

-Başvurusuz ürün güncelleme ve başvurusuz ürün inceleme işlemleri sonrası yapılan başvurularda son inceleyen sorumlu kullanıcının otomatik sorumlu atanması sağlandı.

-İçeriğinde Kozmetik ürün başvurusu barındıran ihracat sertifikası başvurusunun imzalanamama problemi giderildi.

PGD

-Tıbbi Cihaz PGD ve Kozmetik PGD İstatistik sayfalarında verilerin görüntülenememe hatası giderildi.

Diğer (Türü “Task” Olan İşler)

-TİTCK’nın talebi doğrultusunda çeşitli veri düzeltmeleri yapıldı.

-TİTCK’nın talebi doğrultusunda çeşitli istatistikler çıkarıldı.

-EUDAMED veri bankasına yüklenmek üzere, ÜTS’deki Sınıf 1-Diğer ve IVD-diğer türünde kayıtlı durumda, imal ve menşei yalnızca Türkiye olan tıbbi cihazlar -optik ürünler hariç- TITCK’ya sunuldu.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ