Tümdef
Duyurular

ÜTS – Tıbbi Cihaz Bilgi Talebi Ve Toplantı Notları

15 Ocak 2019

Değerli Üyemiz,

14.01.2019 tarihinde TİTCK ile yapılan UTS-Tıbbi Cihaz Tekil Takip Süreçleri ile ilgili toplantı notları ekte (ek3) gönderilmektedir.

Ekli toplantı notlarında bahsi geçen aşağıdaki konular kapsamında çalışma yapılarak kuruma iletilecek olup görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

1- Muayene eldivenleri gibi satış merkezleri dışında da satılan, tanımsız yere bildirim yapılmak istenen ve bildirim yapılamayan Tıbbi Cihaz Satış Yönetmeliği EK-3 listesine ilave edilmesi gerektiğini düşündüğünüz ürünler varsa bildiriniz.

2- TITCK’nın belirlediği Tekil Takip Seviyesi algoritmasında “Tek/sınırlı kullanımı ve geri ödemesi olan” ürün kapsamında olan, ancak, kullanım bildirimi yapılmasına yani TC kimlik numarasına bağlanmasının uygun olmadığı düşünülen istisnai ürünlerin belirlenmesi (örn. enjektörler, serum setleri vs.). İstisnai ürünler için kullanım bildirimi yerine tüketim bildirimi yapılacaktır. (örng. Enjektör gibi) Bu tarz istisnai ürünleri bildiriniz.

3- Özellikle UTS Tekil takibe başlamış ve iç-dış barkodlar üzerinde sorun yaşanan sıkıntılara karşılık kurum ürün listelerini talep etmiştir. İç-dış barkod ile ilgili; UTS kaydı yapılmış olan TÜM ürünlerin “Referans/Katalog Numaraları” ve “Barkod numaralarının” ekte (ek1) gönderilen koşullar doğrultusunda ekli (ek2) excel liste formatında doldurarak gönderiniz.

Lütfen yukarıda belirtilen üç çalışma için öneri ve görüşleriniz 16.01.2019 Çarşamba (YARIN) mesai bitimine kadar [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

Ek: 1- Çalışma Tablosu Koşulları İçin Tıklayınız2- Excel Çalışma Tablosu İçin Tıklayınız3- Toplantı Bilgilendirme Notu İçin Tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ