Tümdef
Haberler

4.Ulusal Sağlık Kurultayı’na Massiad Yönetim Kurulu Tam Kadro Katıldı

4.Ulusal Sağlık Kurultayı’na Massiad Yönetim Kurulu Tam Kadro Katıldı

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) tarafından düzenlenen 4. Ulusal Sağlık Kurultayı 17–21 Ekim tarihleri arasında Antalya Maritim Pine Beach Resort’te düzenlendi. Kongreye Sağlık Bakanlığı’ndan, kamu, özel ve üniversite hastanelerinden birçok sağlık yöneticisi oturum ve panellerde sunum yaptı. 1400 kişinin katıldığı kurultaya Medikal Sektörün önemli firmaları da katılarak destek verdi.

Programa Sağlık Bakanı yardımcısı Agâh KAFKAS, SGK Başkanı Fatih ACAR, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat TOSUN, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Hasan ÇAĞIL, Halk Sağlığı Kurum Başkanı Uzm. Dr. Mustafa AKSOY, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanı Dr. Saim KERMAN, OHSAD Başkanı Dr. Reşat BAHAT, Akredite Hastaneler Derneği Başkanı Mehmet Ali AYDINLAR ve çok sayıda, kamu, özel ve üniversite sağlık yöneticisi ve yatırımcı katıldı.

Massiad Yönetim Kurulunun tam kadro olarak katıldığı Kurultay’da, Yönetim Kurulumuz, Tıbbi cihaz sektörü de sağlık zincirinin önemli bir halkası olduğunu, hükümetimizin son olarak yürürlüğe koymuş olduğu özel devlet destekleri kapsamına alınarak stratejik sektör olarak kabul edildiği vurgusunu dile getirmişlerdir.

Çatı örgütümüz Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (Tümdef) Başkanı Sn. Kemal Yaz bey Sektörün 4 temel sıkıntısı olan Mevzuat, Üretim, Finansal ve Satınalma sorunlarına değinmiş olup, sunum ektedir.

Kurultay’ın medikal sektör açısında önemine değinen Yönetim Kurulumuz, ileriki yıllarda düzenlenecek olan kongre ve kurultayların düzenlenme aşamasında SAYED & TÜMDEF diyalogunun genişletilmesini ve panel konularının belirlenmesi aşamalarında taraflar olarak istişare içinde bulunmak için girişimlerde bulunulacağı ifade ettiler.

Saygılarımızla

Kemal Yaz Sunumu İçin Tıklayınız.

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ