Tümdef
Haberler

Başkan Yardımcımız Barış Fırat'ın Röportajı 'Perakende Ağına Daha Fazla Hassasiyet Gösteriyoruz.'

Başkan Yardımcımız Barış Fırat'ın Röportajı 'Perakende Ağına Daha Fazla Hassasiyet Gösteriyoruz.'

Medula ve toplu alımlarla birlikte perakende sektörünün git gide küçüldüğü bir ortamda, bu işletmeler nasıl ayakta durabilir?

Medula sistemi Genel Sağlık Sigortası (GSS) Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumları olan Emekli Sandığı, Bağkur, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Yeşilkart'ı tek bir çatı altında, GSS çatısı altında toplamayı hedeflemiştir. Medula bu çalışmanın bilişim ayağıdır. Devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, diyaliz merkezleri ve daha bir çok sağlık kuruluşunun verdikleri hizmet, kullandıkları tıbbi malzeme ve ilaçların bedelinin geri ödeme kurumu tarafından ödenmesi için GSS Medula web servislerini kullanmaları gerekmektedir.

Medula sisteminin 4 temel alt modülü bulunmaktadır.

1. Medula Eczane Sistemi

2. Medula Optik Sistemi

3. Medula Doktor Sistemi

4. Medula Hastane Sistemi

Yukarıda belirtilen açıklamalar ve parametreler dikkate alındığında perakende ve perakende ağını içeren ürün gruplarında sektörü direkt risk altında tutan bir durum görülmemektedir. Özellikle 15.05.2014 tarih 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'' ile birlikte perakende içerisinde yer alan “Satış Merkezleri de“ istenilen yükümlülükleri yerine getirmesi durumunda faaliyetlerine sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde devam edeceklerdir.

Toplu alım hususu perakendenin dışında ele alınması ve değerlendirilmesi gereken bir konudur. Ağırlıklı olarak ihalelere matuf tıbbi cihaz ürünlerini ve bölgesel alım biçimini kapsamaktadır. Şu an için perakende sektörünü rahatsız edecek bir durum bulunmamakta ve faaliyetlerine devam etmektedirBaşkan Yardımcımız Barış Fırat'ın Röportajının devamını okumak için tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ