Tümdef
Haberler

Başkanımız F.A.Tolga Sözen'in KİTDER Dergisi Röportajı

Başkanımız F.A.Tolga Sözen'in KİTDER Dergisi Röportajı

· Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben, 58 senelik yerli imalatçı bir aile firması olan Kansuk firmasının ikinci jenerasyon üst kademe yöneticisiyim. 1990 yılından beri İlaç ve Tıbbi Cihaz imalat, ithalat, ihracat, pazarlama ve satışı ile uğraşıyorum. Aslen işletme mezunuyum ama seneler içinde Kan transfüsyonu ve Kalite Yönetim Sistemleri konularında uzmanlaştım. Massiad Başkanlığı yanında İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK) yönetim kurulu üyesi ve İstanbul Sanayi Odası Meslek komitesi Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesiyim.

· Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle başkanlık görevine tekrar seçildiniz.

Evet 03.03.2018 tarihinde yapılan Derneğimiz Olağan Genel Kurulunda 3. defa Başkanlığa seçildim. Bana ve ekibime güvenerek, tekrar dernek yönetimine seçme takdirlerini gösteren üyelerimize çok teşekkür ederim.

· MASSİAD’ın tarihi 1992 yıllara kadar dayanıyor. MASSİAD'ı kısaca tanıyabilir miyiz?Yaptığınız çalışmalardan ve Yeni yönetim döneminde ne gibi çalışmalar yapmayı hedefliyorsunuz?

Evet Derneğimiz 1992 yılında, İstanbul Tıbbi Malzeme İthalat, İhracat ve Satıcılar Derneği adıyla kurulan ve bugünkü yeni ismi ile Marmara Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Derneği (MASSİAD) adı ile Tüm Türkiye'ye hizmet veren, ülkemizde medikal sektörde kurulan ilk derneklerden biridir. Derneğimiz TÜMDEF’e bağlı bir dernektir. Şu an derneğimizin Türkiye genelinde 166 üyesi bulunmaktadır.

Sektörümüzdeki lider STK’lardan biri olduğumuzu söyleyebilirim. Son dönemde sektörümüzde özellikle yasa düzenleyici konumunda olan kurum ve kuruluşlarla yakın temas içinde olmakta, önemli yasa ve yönetmeliklerin hazırlanmasında görev almaktayız.Bundan önceki yıllarda olduğu gibi Yönetim ekibi olarak biz çalışmalarımıza yükselen bir ivme göstererek devam edeceğiz.

Sağlık sektöründe son yıllarda değişen uygulamalara sağlıklı bir şekilde adapte olabilmesi adına üyelerimiz ile birlik içinde çalışmamızın sektörümüz açısından çok önemli olduğunu düşünmekteyim. Derneğimiz sağlıklı ve verim çalışmalara imza atmak adına, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerimizin hepsini rutin toplantılarımıza dahil ediyoruz. Üyelerimiz arasında yaptığımız görev dağılımı ile hem yönetmelik, mevzuat vs gibi teknik konularda hem de yeni üye kazanımı, üyelerle ilişkiler vs gibi idari konularda daha etkili olmaya çalışıyoruz.

Ayrıca Dernek yöneticilerimiz TOBB Medikal Sektör Meclisi, İstanbul Sanayi Odası 20.Grup Meslek Komitesi, İstanbul Sanayi Odası meclisi, İKMİB İhracatçılar Birliği ve İstanbul Ticaret Odası Meclisi, 8 no’lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitelerinde aktif olarak yer almakta, rutin toplantılarına katılmakta ve sektörümüze ait her türlü sorun ve çözüm önerilerini paylaşmaktadır.

T.C Sağlık Bakanlığı, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu, T.C. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu, Üniversiteler, Kamu İhale Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İMMİB İhracatçılar Birliği gibi sektörümüzü ilgilendiren tüm kamu-özel kurum ve kuruluşlarla her zaman işbirliği içindedir.

Bölgemizdeki katkı sağladığımız bu sektörel işbirliği ortamı, 2014 yılında İSEK – İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi birlikteliğini tetikledi. MASSİAD olarak destekleyici kuruluş olduğumuz ve benim de Yönetim Kurulu üyesi olduğum İSEK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da önümüzdeki 5 sene için destek almaya hak kazandı. Sağlık endüstrisinde üretim odaklı faaliyet gösteren 120’den fazla firma ve Ar-Ge şirketi, 17 üniversite veya yetkin araştırma merkezi, sektörde aktif 11 sivil toplum kuruluşu ve 3 kamu kuruluşunun katılımıyla, Teknopark İstanbul resmi koordinatörlüğünde ve İstanbul Sanayi Odası’nın kurumsal desteği ile yürütülecek. Röportajın devamı için tıklaynız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ