Tümdef
Haberler

Çerçeve Sözleşmelere Kabulde Damga Vergisine Muafiyet

12.09.2007 gün ve 26641 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Çerçeve Sözleşme İhalelerinde Uygulanacak Usül ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’tüm meslekdaşlarımızın malumları olduğu üzere bu tarihten sonra yapılan ihalelerin sözleşmeleri aşamasında idarelerle,meslekdaşlarımız arasında ciddi sorunlara yol açmış ve mükerrer olarak vergi tahsilatları yapılmıştır.

37. ‘4/01/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca İdare ile İstekli arasında imzalanan Çerçeve Anlaşması ve bu anlaşmaya esas ihale kararı ile isteklilerin dinamik alım sistemine kabul edilmesine ilişkin kararlar’ vergiden istisna edilmiştir.

Anılan fıkra hükmü 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Buna göre 1 Ocak 2008 tarihinden sonra,idarelerce Çerçeve Anlaşmalarına davet edilerek sözleşme yapan meslektaşlarımız ödedikleri damga vergilerinin iadesi hakkında,hastane idaresinden yazı alarak bağlı bulundukları Vergi Dairesine yazılı müracaat etmek suretiylemahsuplaşma veya geri ödemetalebinde bulunabileceklerdir.

Çerçeve Sözleşmelerde Damga Vergisi Muafiyeti ile ilgili yazıyı okumak için tıklayınız...
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ