Tümdef
Haberler

İTO'da Çerçeve İhale ve E-ihale semineri

İTO'da Çerçeve İhale ve E-ihale semineri

24 Haziran 2010 Perşembe günü İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonunda yaklaşık 150 meslektaşımızın katılımıyla gerçekleştirilen seminerin moderatörlüğünü İ.Ü.İşletme Müdürü Prof.Dr.Sezai Vatansever yaptı.

Tıbbi Cihaz ve Malzeme sektöründe faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak kamu ihalelerine iştirak eden firmalarımızın, Kamu İhale Kanunu, Çerçeve İhale Yönetmeliği, Münferit Sözleşmeler

ve E-İhale gibi konularda bilgilendirilmesi, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılması maksadıyla İstanbul Ticaret Odasında düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İTO Genel Sekreteri Tayfun Selçuk OK , tıbbi cihaz ve ilaç sektörünün ülkemizin sağlık alanına büyük bir katkısı olduğunu ve İstanbul Ticaret Odasının yaptığı seminerlerin, yayınlarının ve kurulan Sağlık İhtisasKomitesinin, İstanbul Ticaret Odasınınbu sektörü ne kadar önemsediğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. İstanbul Ticaret Odasının 2009 yılında, Ülkemizde Tıbbi Cihaz/Malzeme Üretimi ve Üretici Sorunlarını içeren iki kitap yayınladığını anımsatan OK, konuşmasında sağlık istatistiklerine de yer verdi.

Toplantıda söz alan İTO 38.Meslek Komite Başkanı Kazım ERYAŞAR, yapılan bu seminerin sektör açısından gerekliliği ve üyelerin bu tip seminerlere daha fazla katılımın sağlanması yönündeki taleplerini dile getirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan MASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Uğur MUMAY , Çerçeve İhale Yönetmeliği ve uygulanması konusunda sektörün görüş ve temennilerini dile getiren bir konuşma yaptı.

MUMAY yaptığı konuşmasında Çerçeve İhalelerin Kamu İhale Alımlarına bir alternatif değil bir ek alım prosesi olduğunu kaydetti.

MUMAY, Çerçeve İhalelerle egemen alıcı konumda olan kamunun miyat riski ve stok yükünden kurtulduğuna dikkat çekerken ,kamunun ölçek ekonomisinden faydalanarak yüksek adeti daha ucuza sağlayarak doğal bir alıcı refleksi gösterdiğini ifade etti.

Çerçeve İhalelerin sonuçları alındıkça, kamuya sağladığı faydanın görülebileceğini belirten MUMAY, bu uygulamanın sektör üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri konusunda da önemli uyarılar yaptı.

Seminerin ikinci bölümünde Kamu İhale Kurumu Uzmanı Ümit ALSAÇ, KİK Uzmanı Erkan ÖZDEMİR ve İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Vahit SÖZÜER , Çerçeve İhaleler ve yaşanan sorunlarla ilgili sunumlar yaptılar.

KİK Uzmanı Ümit ALSAÇ, e-ihale platformunun istekliler ve idareler tarafından nasıl çalıştırılacağını internet üzerinden detaylı bir şekilde anlattı.E-İhale kayıt işlemlerinin devam ettiğini belirten ALSAÇ, TBMM’de bekleyen 4 maddelik değişiklik sonrasında e-ihalelere başlanabileceğini belirten ALSAÇ, katılımcıların e-ihale hakkındaki sorularını yanıtladı.

KİK Uzmanı Erkan ÖZDEMİR ise Çerçeve İhale Yönetmeliği ve Münferit Sözleşmelerle ilgili bilgiler aktararak, yönetmelik üzerinde bazı değişikliklerin önümüzdeki günlerde Sektörel Sivil Toplum Kuruluşlarınında görüşü alınarak yapılacağını bildirdi. ÖZDEMİR ayrıca , katılımcıların e-ihale hakkındaki sorularını da yanıtladı.

İkinci bölümün son bölümünde söz alan İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Vahit SÖZÜER, İstanbul genelinde yapılan Çerçeve İhaleler ve sonuçlarıyla birlikte yaşanan sorunlara değindi.

Seminerin son bölümü interaktif (soru-cevap) şeklinde devam etti. Seminere katılan meslektaşlarımız yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini toplantının son bölümünde dile getirdiler.Toplantı sonunda açıklama yapan İTO 38.Meslek Komitesi temsilcileri seminer sonuçlarının kitapçık olarak yayınlanacağını ve ilgili kurumlarla paylaşılacağını belirttiler.

Seminer görüntüleri için tıklayınız….

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ