Tümdef
Haberler

Maliye Bakanlığı,DSS Ödemelerde Öncelik Sıralaması Genelgesi yayınlandı….

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 18.02.2009 tarihinde ‘Nakit Sıkıntısı Bulunan Döner Sermaye Saymanlıklarında Ödemelerde Öncelik Sırası’ konulu genelgesini yeniden revize ederek yayımlamıştırMaliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 18.02.2009 tarihinde ‘Nakit Sıkıntısı Bulunan Döner Sermaye Saymanlıklarında Ödemelerde Öncelik Sırası’ konulu bir genelge yayımlamış ve genelgede, nakit mevcudu tüm ödemeleri karşılayamayan döner sermaye saymanlıklarındaki ödemelerde, hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi, uygulamada birliğin sağlanması, şikâyetlerin en aza indirilmesi ve ödemelerin objektif kriterlere dayandırılması amacıyla bazı esaslar tespit etmiştir. Bu genelgenin 1. maddesinin ç bendinde “İhalesi yapılan temizlik, yemek hazırlama ve dağıtım, güvenlik, bilgisayar sistemlerine yönelik hizmet alımları gibi yoğun emek gerektiren, düzenli ve kesintisiz yürütülmesi gereken hizmetlere ilişkin ödemelere, öncelik verileceğini ve bunların ödenmesinde sıkıntı yaşanmaması için belirli bir nakit ayrılacaktır. ” denmektedir.

2. Maddesinin b) bendinde ise “Hastane döner sermayelerinde tedavi hizmetleri, diğerlerinde ana hizmet faaliyetlerinden kesintisiz ve ertelenemez nitelikte olduğuna idarelerince karar verilen mal ve hizmet alımları ile hizmete yönelik kira giderleri, tüp gaz, oksijen gazı alımları ile tıbbi görüntüleme ve laboratuar hizmetleri de Yönetmeliğin (ç) bendi kapsamında değerlendirilecektir.” denmektedir.

01 Mart 2009 tarihinden itibaren uygulanması talimatı verilen ve geçmişte, TÜMDEF tarafından yürütmesinin durdurulması için dava konusu edilen ve yaklaşık dört kez revize edilen genelgenin 2 maddesinin b fıkrası her ne kadar iyi niyetle yapılmış olarak gösterilsede, yine de tasarruf idarelere bırakılmış ve muglak bir ifade kullanılmıştır.Massiad olarak genelgenin uygulanması konusundaki endişelerimiz TOBB Medikal Meclisinde yapılan mutad sektör toplantısında Muhasebat Genel Müdürlüğü yetkililerine bildirilmiştir.

Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından alacaklarınız aşamasında, haklarınızın korunması açısından faydalı olacağını düşündüğümüz genel yazı ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Genelgeyi okumak için tıklayınız…….

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ