Tümdef
Haberler

MASSİAD 28-30 Kasım 2012 Tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu Tarafından Gebze’de Düzenlenen ‘‘Genel Sağlık Sigortası Strateji Belgesi Çalıştayı’’na Katıldı

MASSİAD 28-30 Kasım 2012 Tarihlerinde  Sosyal Güvenlik Kurumu Tarafından Gebze’de Düzenlenen ‘‘Genel Sağlık Sigortası Strateji Belgesi Çalıştayı’’na Katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 28-30 Kasım 2012 de Gebze’de düzenlediği ‘‘Genel Sağlık Sigortası Strateji Belgesi Çalıştayı’’ na Tümdef adına Massiad Yönetim Kurulu Üyemiz Ayhan Öztürk ve Genel Sekreter Yardımcımız Filiz Gündüz katılmıştır.

Kurum bu çalıştay ile sektör paydaşlarıyla ortak çalışılması gerektiğine bir kez daha değinmiş, sorunların, nedenlerinin ve çözümleri üzerine tartışmaların yapıldığı güzel bir çalıştay olmuş, katılımcıların öneri ve görüşleri titizlikle kayıt altına alınmıştır.

Tarafımızca çalıştayda önerilen konulardan bazıları şöyledir ;

· Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin Kalite Sınıflandırılması yapılması,

· Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin gruplandırılması, Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin fiyatlarının güncellenmesi,

· Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin fiyatlarının belli dönemlerde revize edilmesi,

· SUT fiyatlarının güncellenmesi ve ödeme kapsamının genişletilmesi,

· Mesleki Yeterlik Standartlarının belirlenmesi,

· Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin yaklaşık maliyet hesaplanmasının geçmiş 1 yıllık fiyatlar üzerinden değil güncel ve KİK maddeleri dikkate alınarak, tedarikçi bilgisine başvurularak ve şartname maddeleri (ödeme-mal teslimi gibi) dikkate alınarak ve döviz kurları da hesaplanarak belirlenmesi,

· Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin denetiminin standarta oturtulması,

· Özel ve kurum hastanelerinde hizmet denetiminin yapılması ve bunun paylaşılması,

· Mevzuatların yeni yapılan değişikliklere geçiş sürelerinin daha uzun tutulması,

· Yapılan uygulama değişikliklerinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak çalışma içinde olması,

· Herkesin eşit hizmete ulaşabilmesi,

· Özel hastanelerden alınan farkların eşit olması,

· 18 yaş üzeri çalışmayan ve okumayan kesim için, özellikle gelir düzeyi düşük aileler için yeni farklı bir uygulamanın geliştirilmesi,

· Genel Sağlık Sigortası kapsamı ile ilgili toplumun kitap, medya, televizyon yolu ile bilgilendirilmesi,

· Herkesin alacağı hizmet konusunda bilgi sahibi olması konuları önerilmiştir.

Çalıştay sonunda grupların ilk üç önemli önerisi ve görüşleri okunmuş; bu önerilerin iki tanesi tarafımızca gündeme getirilen aşağıdaki konu olmuştur.

1-Toplumun GSS kapsamında alacağı hizmet hakkında bilgi sahibi olması için anlaşılır bir dilde kitapçık hazırlanıp, herkesime ulaşacak şekilde dağıtılması.

2-Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin Kalite Sınıflandırılması yapılması, bu sınıflandırma doğrultusunda grupların belirlenmesi, revize edilen bu listeler üzerinden fiyatların güncellenmesi, güncellenen fiyatların belli periyodlar da revize edilmesi ve geri ödeme kapsamının genişletilmesi. Konu ile ilgili çalışmanın SB ve SGK ortak çalışması ile yürütülmesini ve bu çalışmaya Tedarikçilerin ve Branş hekim derneklerinin destek vermesi gerektiği.

3-Kronik hastalık maliyetlerinin çok yönlü olarak hesaplanması ve risk gruplarının tedavi ve eğitimlerinin etkili şekilde yönetilmesi.

Massiad olarak katıldığımız bu çalıştayda sektör paydaşlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirilmiş olup, kurumlar nezdinde çalışmalarımıza devam edeceğimizi bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

Massiad;2012

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ