Tümdef
Haberler

MASSİAD Bursa’da Medikal Sektör Firmaları İle Buluştu

MASSİAD Bursa’da Medikal Sektör Firmaları İle Buluştu

15 Aralık 2012 tarihinde Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası’nda 11 No.lu Meslek Komitesinin düzenlemiş olduğu MASSİAD toplantısına Yönetim Kurulumuz ve Bursa Tıbbi Malzeme firmaları katılmıştır.

Toplantı Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Kazım ERYAŞAR Bey’in MASSİAD’i anlatan ve sektörel Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi üzerine yaptığı konuşma ile başlamıştır. Ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mehmet Ali ÖZKAN Bey sektörün bu günkü durumu ve yaşanan sıkıntılar üzerine bir konuşma yapmış, sektör-kurum ilişkilerinde Sivil Toplum kuruluşlarının önemini dile getirmiştir. Toplantı Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Dilaver ALTUN Bey’in MASSİAD’ni ve faaliyetlerini katılımcılarla paylaştığı sunumu ile devam etmiştir.

Dernek Başkanımız Sn. Kazım ERYAŞAR Bey;

Tıbbi Malzeme sektörünün en önemli konusu olan kurumlar nezdinde söz sahibi olmanın önemini, bu konuda MASSİAD olarak yaptığımız çalışmalar doğrultusunda artık kurumların hazırladığı taslak mevzuat, yasa ve kanunlarda öneride bulunan, söz sahibi durumda olduğumuzu, bununda tüm sektörün sıkıntılarına çözüm olduğunu, birlik ve beraberlik içinde güç birliği yapılmasının artık zorunlu olduğunu, aksi takdirde yaşanan finansman sorunlarının çoğalacağını, üretim noktasında zaman içinde yerli sermayenin yerini yabancı sermayelerin alma tehlikesini beraberinde getireceğini bu nedenle tek çatı altında birlik ve beraberlik içinde dernekleşmenin önemi dile getirmiştir. Kamunun yaptığı düzenlemelerin sektörü çok yakından ilgilendirdiğini ve bu konudaki regülasyonlara uyum sağlamak için MASSİAD’nin sürekli iletişim, bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinde bulunduğuna değinen Eryaşar; Sektördeki firmaların da üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mehmet Ali ÖZKAN Bey;

Sektörel saygının ancak etik değerlerin oluşturulması ve uygulanması ile yaratılabileceğini, etik değerlerin oluşturulması ve uygulanmasının da sektörde geniş kapsamlı birlikteliğin oluşması ile sağlanabileceğini dile getirmiş ve bu konuda dernekler nezdinde çok aşamalar kaydedildiğini söylemiştir. Oluşan sivil toplum birlikteliği sayesinde özellikle kamunun tıbbi cihaz sektörüne bakışının negatiften pozitife dönüştüğünü, sektörel temsiliyette kurumsal kimlik elde edildiğini, birlikte olmanın avantajlarını dile getirmiştir. Sektörün artık kamu ile kurumsal anlamda bir masada toplandığını, bu değerlerin yok olmaması ve üstüne yeni değerlerin eklenmesi için sektörel birlikteliğin tam anlamıyla daha çok güçlenmesi gereğini, bu konuda çatı altında olan tüm derneklere, derneklere üye olmayan üretici, ithalatçı ve yetkili tedarikçi firmalara büyük sorumluluk düştüğünü, sağlık gibi önemli olan bir konuda tıbbi cihaz üretim ve tedarik zincirinde faaliyet gösteren firmaların bir arada ve birlikte hareket etmelerinin herkes için sağlıklı sonuçlar vereceğini, ortak sektörel sorunlarımızın çözümü için adresin dernekler ve TÜMDEF çatısı altında birleşmek olduğunuz söylemiştir.

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası 11 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Dünya Medikal Firmasının sahibi Sn. Mustafa Kemal Terzi Bey;

Sektörle ilgili yapılan değişiklik ve yenilikler karşısında firmaların zorlandığını, bu değişimden kaçmanın mümkün olmadığını, gelişime ayak uydurabilmenin ve sorunları aşmanın tek çözümünün birleşmek olduğunu, bununda yeni dernekler kurmaktan değil işlevsel gücü olan derneklere destek vermekle olacağını ve bunun içinde MASSİAD çatısı altında birleşmenin gerektiğini dile getirdi.

Konuşmalar sonunda katılımcı firmalar ile karşılıklı sektör sorunları tartışılmış, bu konularda dernek olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu gibi resmi kurumlar nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve girişimler anlatılmıştır. Yaptığımız bu çalışma ve girişimler toplantı katılımcı firmaları tarafında takdirle karşılanmıştır. Yeni bir dernek kurmak yerine var olan ve kurumlar nezdinde söz sahibi olan MASSİAD’le yola devam edilmesi düşüncesi benimsenmiştir.

Son yıllarda sektörel birleşmenin önemi Kurumlar nezdinde de kabul görmüş ve bu birliktelik gelişen Türkiye şartlarında zorunlu hale gelmiştir. MASSİAD olarak ilk toplantımızı Bursa’da başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olup, önümüzdeki günlerde de Marmara bölgesi diğer illerinde toplantılarımız devam edecektir.

Bursa’da yapılan toplantının sektörümüzün daha da güçlenmesi için bir vesile olacağı inancı ile tüm katılımcılara şükranlarımızı sunarız.

MASSİADBursa Toplantı Resimleri İçin Tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ