Tümdef
Haberler

MASSİAD Disiplin Kurulu Üyemiz Cem Türker'in Röportajı 'Türkiye'nin Sağlık Politikaları Yurt Dışından İyi Gözüküyor'.

MASSİAD Disiplin Kurulu Üyemiz  Cem Türker'in Röportajı 'Türkiye'nin Sağlık Politikaları Yurt Dışından İyi Gözüküyor'.

MASSİAD Disiplin Kurulu Üyesi Cem Türker, “Türkiye’nin nüfusuna ve pazar potansiyeline bakınca fırsatların olduğu bir ülke olarak algılanabiliyoruz” dedi.

MASSİAD Disiplin Kurulu Üyesi Cem Türker, medikal sektörde yurt dışı bağlantılı yatırımlar ve ülkeye getirdiği faydalar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Medikal sektörde yurt dışı bağlantılı yatırımlarla ilgili bilgi verebilir misininiz? Bu yatırımlar son yıllarda artıyor mu?

Bildiğiniz gibi yurt dışı bağlantılı yatırımlar iki şekilde gelişiyor, birincisi bir nevi para satma yöntemi olan yatırım finansman şirketleri, diğeri de hazır Pazar elde ederek büyümesini daha hızlı kılmak isteyen, kendi branşında farklı ülkelere yatırım yapan uluslararası sağlık üreticileri. Bankalar sendikasyon kredisi olarak dünyada para satma maliyetleri sadece Libor ve Eurobor maliyetlerine % 1 kâr ilave ederek yani maksimum % 1,5-% 2 yıllık kazanç ile para satabiliyorlar. Bunun yerine yatırım şirketleri kurarak ticari ya da üretici firma satın aldıklarında risk almalarına rağmen % 10-15 EBITDA sağlayan şirketleri büyütüp satarak çok daha fazla para kazanabiliyorlar. Bu yaklaşım tabii ki sağlık sektöründe de yatırımı artırdı. Sektörümüzde bazı üretici firmalar ve bazı hastaneler yatırım finansman ortaklarına bir kısım hisselerini sattılar. Eğer yatırım finansman şirketi sektörü iyi anlar ortaklık doğru yönetilirse ortakların şahsi hisselerini satarak iyi gelir elde etmesi yanında, büyüme için gereken işletme sermayesinin de artırılma imkânı şirketi güçlendirir.

Bir de firma satın almaları var değil mi?

Evet. O da bizim firmamızda yaşadığımız gibi firma satın alıp pazara hızlı bir şekilde girerek, dünyada çapındaki uygulamalarını ve ürün gruplarını Röportajın devamını okumak için tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ