Tümdef
Haberler

MASSİAD Geleneksel Cemile Sultan Kahvaltılı Toplantısında Üyelerinin Sorunlarını Dinledi.

MASSİAD Geleneksel Cemile Sultan Kahvaltılı Toplantısında Üyelerinin Sorunlarını Dinledi.

MASSİAD- Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Derneği’nin üyelerinin bir araya geldiği etkinlik 75 kişinin katılımı ile 06.10.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantı Gündemi
Tarih: 06.10.2018 Cumartesi
Kahvaltı Saat: 09:30-11:00 (Kış Bahçesi) Kahvaltı
Toplantı Saati: 11.00-14.00 (Sultan Köşk Neyyire)

Toplantını ana gündemi, dernek üyeleri ve sektör firmaları, ilgili paydaş kurumlar ile bir arada olmak ve son ekonomik gelişmelerin zaten sıkıntıda olan sektörümüze etkisi ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve yol haritası oluşturulmaktı.

Kahvaltı sonrası toplantıda öncelikle Massiad Başkanı F.A. Tolga Sözen bey ‘’Tıbbi Cihaz Sektör Platformu’’ olarak;


14 Ağustos 2018 de Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci,
8 Eylül 2018 de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,
19 Eylül 2018 de Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Murat İlbars,
20 Eylül 2018 de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal,
25 Eylül 2018 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol,
25 Eylül 2018 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,
3 Ekim 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven

İle yapılan görüşmeler hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunmuştur. Bu görüşmelerde ilgili kişilere birinci ağızdan, yapılmayan ödemelerin, döviz kurlarındaki öngörülemeyen artışların, SUT fiyatlarının güncel olmamasının, hastanelerden gelen %20 iş artışlarının, firmalara yarattığı sıkıntılar birinci ağızdan dile getirildiği bilgisi paylaşılmıştır.

Sonrasında Tümdef YK üyesi Ayşegül Cantürk tarafından SMO uygulaması hakkında, Massiad Başkan Yardımıcısı A.Esmeray Gürbüz tarafından ÜTS Ürün Takip Sistemi hakkında, F.A. Tolga Sözen tarafından MDR kapsamında yapılan ve yapılacak hakkında bilgi verilmiştir.

Ayrıca Toplantıya Tümdef Genel Sekreteri Ali Hikmet Fırat tarafından Ankara’da ki gelişmeler ve çalışmalar, İTO’da da görev alan, Massiad Başkan Yardımıcısı V.Cengiz Balçık ve Massiad Disiplin Kurulu üyesi Kazım Eryaşar tarafından İTO ve İTO Medikal Meclis çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır. Toplantıya İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demir ve ekibi katılım sağlamış ve çalışmalarımız kendileri ile paylaşılmıştır.

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ