Tümdef
Haberler

MASSİAD ORGANİZASYONU İLE ESTETİK TIP SEKTÖRÜ HER YÖNÜ İLE ELE ALINDI

MASSİAD ORGANİZASYONU İLE ESTETİK TIP SEKTÖRÜ HER YÖNÜ İLE ELE ALINDI

Estetik ve Güzellik Sektöründe merdiven altı uygulamalar ve sahte ürünlerin önüne geçmek için Marmara Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Derneği Estetik Tıp  komitesini kurarak çalışmalara başladı.

Marmara Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Derneği MASSİAD’ın sektör değerlendirme toplantısına Türkiye’deki tüm Estetik Tıp Dernekleri’nin başkanları, resmi kurumların temsilcileri ve üst düzey doktorlar katıldı.

Estetik Tıp alanında dünyanın en çok tercih edilen ülkelerinden olan Türkiye’de sahte ve kaçak ürünlerin kullanımının önlenmesi ve merdiven altı üretim ve uygulamaların engellenmesi için önemli bir adım atıldı. İnsan sağlığı açısından son derece kritik olan bu konuda bir komite oluşturan MASSİAD, sektörün tüm paydaşlarını sektör değerlendirme toplantısında bir araya getirdi.

Sahte, kaçak ve merdiven altı ürünler konusunda farkındalık oluşturmak, bu ürünlerin piyasada dolaşımının önüne geçmek, denetim ve kontrollerde sürdürülebilirlik sağlamak için tüm mevzuat ve etik kuralların uygulanmasının konuşulduğu toplantıda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanları, birim uzmanları,  İTO İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komite Başkanı ve üyeleri, TÜMDEF - Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu,  MESTDER - Medikal Estetik Tıp Derneği,  EKDD - Estetik ve Kozmetik Dermatoloji Derneği,  MEZODER -Mezoterapi Derneği, TPRECD - Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, EPCD Estetik Plastik Cerrahi Derneği, Başkanları ve yetkilileri, OHSAD - Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği  ile bu alanda önde gelen uzman doktorlar ve sektör paydaşları da yer aldı.

Estetik Tıp’ta regülasyon uyumu, sınıflandırma çalışmaları, ürün güveliği ve denetimi gibi konuların da ele alındığı toplantının açılış konuşmalarını MASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı C. Sadrettin Dai ve MASSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Estetik Tıp Komite Başkanı Mustafa Adanır gerçekleştirirken gün boyu devam eden panellerin oturum moderatörlüklerini Tıbbi Cihaz Onaylanmış Kuruluş ve Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Fatih Topuz, MASSİAD Başkanı C. Sadrettin Dai, MASSİAD Başkan Yardımcısı ve Estetik Tıp Komite Başkanı Mustafa Adanır, Reha Yavuzer, Berna Şanlı ve Hakan Erbil yaptı.

Estetik tıp alanında yapılacak uzun soluklu çalışmaların ilk adımı olan bu toplantıda  Estetik Tıp sektörü her yönü ile ele alındı. Önümüzdeki dönemde de sektör paydaşları olarak ilgili kurumlar işbirliği ile çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

 

MASSİAD Yönetim Kurulu

MASSİAD Estetik Tıp Komitesi

 

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ