Tümdef
Haberler

Massiad sektörün nabzını tutmaya devam ediyor...

Massiad sektörün nabzını tutmaya devam ediyor...

Son dönemlerde sektörümüzün en önemli sorunu haline gelen ve üyelerimizin acilen çözüm beklediği, geciken ‘Kamu Ödemeleri’ hakkında derneğimize gelen şikâyetler hassasiyetle değerlendirilmektedir

T.C.Sağlık Bakanlığına bağlı idarelerde ve Üniversite Hastanelerinde yaşanan bu sorun dışında ayrıca kurumlara teslim edilmiş mal veya hizmetlerin karşılığında düzenlenen faturaların Döner Sermaye Saymanlıklarına zamanında iletilmediği, dolayısıyla Saymanlık hesaplarında kesinleşen alacak olarak görünmediğinden ciddi bir zaman kaybı ve belirsizlik yaşandığı gözlemlenmektedir.

Bilindiği üzere, T.C.Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda yaşanan ödeme sorunları ile ilgili 26 Ekim 2009 tarihinde Kamu-Özel Sektör temsilcilerinin katıldığı ve T.C.Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sn.Prof.Dr.Nihat TOSUN’un moderatörlüğünde tam günlük bir toplantı düzenlenmiştir.Son derece verimli geçen toplantı sonucunda geçmiş 2008 yılından kalan sektör alacakları defaten meslektaşlarımıza ödenmiştir.Ayrıca , Müsteşarlık tarafından yayınlanan 2009/63 sayılı genelgede 2010 yılından itibaren Tıbbi Cihaz ve Malzeme bedellerinin en geç 90 gün içerisinde ödenmesi konusunda tüm idareler talimatlandırılmıştır.

Üniversitelerle ilgili ödeme sorunları hakkında TOBB Medikal Meclis Başkanlığı ve TÜMDEF Yönetimi, YÖK nezdinde çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca Dernek Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Uğur MUMAY önderliğindeki heyet sırasıyla, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Bilgin SAYDAM, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özgün ENVER ve İstanbul Üniversitesi İşletme Müdürü Prof.Dr. Sezai VATANSEVER’i ziyaret ederek konu hakkında görüşmeler yapılmış ve konunun inceleneceği ve sorunun en kısa zamanda giderileceği sözünü almışlardır.

17 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sn.Dr. Murat YALÇINTAŞ ile görüşen Massiad heyeti sektörün makro sorunlarını kendilerine iletmiş, görüşme sonrasında Sn.Yalçıntaş 30 Kasım 2009 tarihinde ulusal basın aracılığıyla Tıbbi Cihaz Sektörü ödemelerinin zamanında ve hakkaniyetli olarak yapılması hakkında hastanelere seslendiği beyanatlar vermiştir.

Son olarak Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğüne gerekli yazılı müracaatlar yapılarak, kesilen faturaların işletmelerden saymanlıklara intikal ettirilmesi konusunda kesin bir sürenin yer aldığı bir genelge yayınlanması talebinde bulunulmuştur.

Yukarıda açıklandığı üzere, soruna kalıcı bir çözüm getirilmesi hususunda hem sektörel kamuoyunda hem muhatap kuruluşlarda hemde ilgili Bakanlıklar nezdinde gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Gelişmeleri derneğimizin web sitesinden takip edebilirsiniz.

Saygılarımızla

MASSİAD Yönetim Kurulu

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ