Tümdef
Haberler

Massiad ve Tümdef başarılı bir seminere imza attı...

Massiad ve Tümdef başarılı bir seminere imza attı...

Toplantının açılış konuşmasını yapan Massiad Yönetim Kurulu Başkanı Uğur MUMAY, özellikle 19.07.2008 tarihindeki 13902 sayılı Bakanlar Kurulu Kararınının ekinde yayınlanan GTİP listesine dayalı Tıbbi Cihaz KDV oranları listesinin ardından uygulamada yaşanan sorunlara değinirken, hazırlanan listelerin sektörün görüşüğ alınmadan yapıldığına dair sitemini dile getirdi.Kurumlararası koordinasyonun önemine değinen MUMAY, sağlıkta kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalarda Sivil Toplum Kuruluşlarının taraf değil, paydaş olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıya katılanların sonuç odaklı görüş ve sorularını dile getirmesinin önemine değinen MUMAY şöyle devam etti; Kurumların yapısal düzenlemelerde Sivil Toplum Kuruluşlarınında görüşlerine başvurması son derece önemli aksi taktirde düzenleme yapılıp iş işte geçtikten sonra hem sektör hemde kamu temsilcileri düzeltme için büyük enerji sarfediyoruz.

Özellikle gümrükleme işlemleri esnasında KDV oranları ve aksam parça konularında yoruma açık ciddi muglak durumlar yaşanmaktadır. Bu yüzden Massiad olarak yaptığımız anketle ,üyelerimizin Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olup, GTİP listesinde olmayan ürünlerinin listelerini hazırladık ve Gelir İdaresi Başkanlığına göndereceğiz.Listelerin güncellenmesi konusunda gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Maliye Bakanlığının mutabakatıyla yeni revize listelerin hazırlanabileceğini ümit ediyoruz.

Tümdef Genel Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminerin birinci bölümünde Sağlık Bakanlığı Ted.Hizm.Gen.Md.Yrd. Dr.Hüseyin Büyükkayıkçı’nın ve DTM Standardizasyon Daire Başkanı Hakkı Karabörklü’nün sunumları ,Maliye Bakanlığı GİB Gümrük Vergisi Başkanı Münevver Kılıçkaya ve Abdullah Kütükçü’nün KDV tekniği konusunda sunumları ile tamamlanırken ,ikinci bölümde ise katılımcılar ve panelistler arasında interaktif dialog (soru-cevap) metodu izlendi.

Panelistler :

Hüseyin BÜYÜKKAYIKÇI T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı

Münevver KILIÇKAYA T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Gümrük Vergisi Müdürü

Abdullah KÜTÜKÇÜ T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı KDV Müdürü

Hakkı KARABÖRKLÜ DTM Dış Ticaret Standardizasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı

Erkin Çağrı AKAY AHL Gümrük Müdürlüğü Gümrük Şefi

Seminer görüntüleri için tıklayınız….T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nayazdığımız yazı için tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ