Tümdef
Haberler

MASSİAD YÖNETİM KURULU SAĞLIK BAKANI PROF.DR. KEMAL MEMİŞOĞLU BEYİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

MASSİAD YÖNETİM KURULU SAĞLIK BAKANI PROF.DR. KEMAL MEMİŞOĞLU BEYİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

MASSİAD Yönetim Kurulu olarak 17.09.2024 Salı günü Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu beyi ve  ziyaret edilerek, yeni görevinde başarılar diledik.

*Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Görüşmesi*

Bakana derneğimiz ve faaliyetleri hakkında  kısa bilgi aktarılmıştır.   

Genel raporumuz daha önce federasyonumuz tarafından sunulduğundan, görüşmede Tıbbi Cihaz Kanunu çalışması (kanun içinde satın alma modellerinin belirlenmesi, sürdürülebilirlik için ödeme kriterlerinin bulunması vs.), Savunma Sanayi de olduğu gibi yerli üretimin desteklenmesi, ihracatın artırılması,  Kümelenme ve Üniversite-Sanayi İşbirliğinin artırılması, satın alma yöntemleri, hastane stoklarında bekleyen malzemeler,  Estetik Tıp alanında yapılması gereken düzenlemeler ve Estetik Tıp alanında yaptığımız çalışmalar,  toplantı ve ileride yapılacak işbirliği  konularına değinilmiştir.

Bakan bey, Kanun ile ilgili çalışmaların ve görüşlerin kendisine ulaştırılmasını, Kümelenme ve Üniversite-Sanayi işbirliğine Bakanlık olarak önem verildiğini,  yerli üretime özellikle TÜSEP üzerinden tam destek verileceğini bunun ile ilgili düzenleme ve  çalışmaların başladığını,   satın almada düzenleme yapmayı planladıklarını (alımların komisyon kararı ile olacağını, hangi malzemenin, cihazın alımı yapılacak, hangi yöntemle alınacak gibi), bunun için çalışıldığını, Estetik Tıp branşına çok önem  verdiklerini,  Bakanlık olarak bir yönerge üzerinde çalıştıklarını,  kısa zamanda bu branş ile ilgili düzenlemelere başlayacaklarını,  3 Temmuz da yaptığımız 360. Derece Estetik Tıp Değerlendirme Toplantısı raporunun ve önerilerin kendisine ulaştırılmasını istedi

Bakan bey her türlü yeniliğe açık olduğunu, sektör ile iş birliği içinde çalışmalarını yürütmek istediğini bir kere daha dile getirdi.

 

MASSİAD; 18.09.2024

GALERİ
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ