Tümdef
Haberler

Massiad’dan Gövde Gösterisi..!

Massiad’dan Gövde Gösterisi..!

Yemek sonrası açılış konuşması için kürsüye gelen Massiad Genel Sekreteri Hürriyet Çimen,derneğimizin son dönemde yapmış olduğu mesleki,sosyal ve idari faaliyetleri anlatırken,yönetim kurulumuzun büyük bir ciddiyet ve ahenk içinde çalıştığını belirtti.

Yönetim adına kürsü alan Massiad Yönetim Kurulu Başkanı Uğur MUMAY, Massiadın son dönemdeki faaliyetleriyle adından çok söz ettirerek ülkemizin önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu haline geldiğinin altını çizerek sözlerine başladı.

Türkiyenin AB tam üyelik müzakereleri sürecinde özel sektörde bir SİAD fenomeni yaşandığını ve özellikle Helsinki ve Kopenhag kriterleriyle ülkemizde Sivil Toplum Kuruluşlarının öneminin arttığına dikkat çeken Mumay, kamunun da özellikle mesleki Sivil Toplum Örgütlerine bakışını gözden geçirerek ortak çalışma ve karşılıklı fayda zemininin ivedilikle oluşturulması gerektiğini belirtti.

Massiadın TOBB Medikal Meclisi, İTO Sağlık İhtisas Komisyonu,Sağlık Bakanlığı Sektör Toplantıları ve TÜMDEF de etkin temsilcileri bulunduğunu hatırlatan Mumay, Massiad ın sektörde çok önemli bir temsil misyonu üstlendiğini, kamu ile olan diyaloglarınında çok olumlu geliştiğini kaydetti.

Massiad, sektörel sorunların çözümü için her kurumla işbirliğine açıktır, kamuyla meslektaşlarımız arasında köprü olma noktasındaki iddiamız ve çalışmalarımız artarak devam etmektedir.Derneğimizin sektörde önemli bir referans noktası olarak tanımladığı, www.massiad.org.tr adresli web portalında tüm çalışmalarımız tüm detaylarıyla izlenebilmektedir.

Mumay konuşmasına şöyle devam etti.;

Mesleki Etik konusunda yeni bir referans noktası oluşturduk.Meslekte uyulması tavsiye edilen etik kuralları yaklaşık altı aylık bir çalışma neticesinde hazırlayarak, ‘Massiad Mesleki Etik Bildirgesi’ni sektörel kamuoyuyla paylaşmak üzere web sitemizde yayınladık.Bundan sonra tüm Massiad üyelerinin bu bildirgede yayınlanan şartlara göre hareket etmesini tavsiye ediyoruz.Massiad Mesleki Etik Bildirgesinin tüm sektör geneline yayılarak kabul görmesi en büyük temennimizdir. Bizler, sektör temsilcileri olarak kendi açımızdan bize düşenleri yaparak, dünyada ve ülkemizde sağlıkta kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmalıyız.

Bir diğer husus, Türkiyede sağlıkta egemen konumda olan kamu kendini yeniliyor.Gerek kaynak yönetimi gerek veri analizi gerekse yapısal değişikler son dönemde hergün değişen mevzuatlardan anlaşılıyor.Bugüne kadar özellikle 4703 sayılı kanun paralelinde yapılan düzenlemelerin neticesinde önümüzdeki döneme Piyasa Gözetim ve Denetim Sistemi damgasını vuracaktır.Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Sağlık Müdürlükleri kadro teşkilatına başladılar.Bu süreçte,meslektaşlarımız ürettikleri veya piyasaya arz ettiği tıbbi alet ve cihazların global ve yerel mevzutlara uygunluğuna dikkat etmelidirler.

Türkiyede kamu kurumları arasında ciddi bir koordinasyon eksikliği göze çarpmaktadır.Buna en önemli örnek kurumlardaki istatistiklerin veri havuzu oluşturularak bir araya toplanamamasıdır.Dolayısıyla izleme ve ölçüm yapılamamakta tabiki sorunlara da reçete yazılamamaktadır. Ayrıca yapılan kanun ve düzenlemeler etki alanları hesaplanmadan yürürlüğe giriyor, yani bir taraf memnun olurken farklı taraflar olumsuz etkilenebiliyor.

Bakınız 2007 yılının sonunda Çerçeve Sözleşmelerle Mal ve Hizmet Alımı Yönetmeliği konusunda mükerrer damga vergisi ayrıntısı hesaplanmadığından idareler ve istekliler uygulamada büyük sorunlar yaşamıştır.Benzer bir sorun bugün KDV konusunda Gelir İdaresinin yaptığı değişikliktir.Sağlıkta %8 uygulanan KDV oranları ,GTİP numaralarına dayandırılarak Tıbbi Cihaz kavramı karmakarışık edilmiştir. Yani birçok ürün yoruma açık bırakılmıştır.İdareler,gümrükler,meslektaşlarımız ayrıca SGK ve Sağlık Bakanlığı bugünlerde ciddi sıkıntılar yaşamaya başladılar.Konu hakkında Massiad çalışmalarını yapmaya başlamış,konuyu hem ilgili kamu kurumlarıyla hemde STK yetkilileriyle müzakere etmeye başlamıştır.-dedi.Organizasyonun protokol konuklarından olan T.C İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Salih Çelikkale yaptığı konuşmada, Massiad ile yapılan işbirliğinden çok memnun olduklarını, bu sektörün gelişmesi için katkıda bulunacaklarını ifade etti.Rektör ayrıca üniversitelerin hayatın her alanında(ekonomik,sosyal,ticaret) olması gerektiğini vurguladı.Çağdaş eğitim almış,bilişim tekniğive yabancı dili olan ayrıca saha deneyimi ile desteklenecek öğrencilerimizin mezun olduğu bir ülkenin çağdaş normlara ulaşabileceğini kaydeden Çelikkale, sektörle işbirliğinin ve başarıların daim olmasın temenni etti.

Toplantının sonunda söz alan TÜMDEF Genel Başkanı Mehmet Ali Özkan ise , Sağlık Bakanlığının ‘Sağlık Kentleri Projesine’ değindi.Projenin özellikle taslak şartnamelerini incelemek üzere beklediklerini belirten Özkan, 657 tabi memurların sağlıkta bu ölçüdelüks hizmet verilmesi noktasında sıkıntılar yaşayabileceğini kaydetti.Projede büyük sermayeli firmalarınyerel firmalar üzerinde seleksiyon tehlikesi yaratacağı tehlikesine dikkat çeken Özkan,yerli üreticinin yasalarla korunması gerektiğini belirtti.

Toplantının sonunda Derneğimizin çözüm ortakları olan T.C.İstanbul Aydın Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr.Salih Çelikkale, MEYER Temsilcilik ve Danışmanlık adına Genel Müdür Fevzi Gülünay, TÜYAP Fuarcılık A.Ş.adına Proje Direktörü Ömür İnce ,TURUNCU Web Tasarım adına Murat Karaca’ya yönetim kurulumuz adına katkılarından dolayı plaketler verildi.Ayrıca geçen dönemde yönetim kurulunda önemli katkıları bulunan Kemal YAZ a da başarı plaketi verildi.

İftar Resimleri için tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ