Tümdef
Haberler

Özel Sağlık Sektörünün sorunları konulu konferans Ankara'da düzenlendi...

Özel Sağlık Sektörünün sorunları konulu konferans Ankara'da düzenlendi...
Özel Sağlık Kuruluşlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu konferans 17 Nisan 2009 Cuma günü Ankara-Bilkent Kongre Merkezinde düzenlendi.OHSAD (Özel Hastane ve Sağlık Kuruluşları Derneği) organizasyonunda gerçekleştirilen konferansa kamu temsilcilerinin yanı sıra , bir çok özel hastane temsilcisi,ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerinin temsilcileri de katıldılar.Konferansın onur konuğu T.C.Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep AKDAĞ oldu.Konferansın açılış konuşmasını yapan T.C.Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep AKDAĞ , sağlıkta insan odaklı bir politika izlediklerini, eşit hizmet anlayışını benimsediklerini belirtti.Hükümetleri döneminde son 6 yıldır sağlık alanında ciddi değişim ve gelişimler kaydedildiğini hatırlatan AKDAĞ, sağlığa,hizmete ve ilaca erişimin kolaylaştığını dile getirdi.

STK ve Sektör temsilcileriyle sıklıkla bir araya geldiklerini belirten Bakan AKDAĞ, sorunların ancak birlikte çözülebileceğine dair inancını ortaya koyduklarını ifade etti.

Sektörde gereksiz talep yaratan reklamlardan şikayetçi olan AKDAĞ bu davranışların sektörde haksız rekabete yol açtığını ve bununla ilgili incelemeler başalattıklarını bildirdi.Toplantıda soruları yanıtlayan Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Dr.İrfan ŞENCAN, özellikle hekim transferi ile ilgili ciddi önlemler aldıklarını ve kamudan özele daha fazla doktor vermek istemediklerini söyledi.Tıp Merkezi ve Dal Merkezlerini fiziki şartlarının ivedilikle düzeltilmesi gerektiğini belirten Şencan, artan rekabetin aslında daralmadan ziyade kaliteyi arttıracağına işaret etti.Şencan ayrıca sektöre hizmet veren özel müteşebislere teşekkür etti.

Toplantıda kürsü alan OHSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Reşat BAHAT, son dönemde Sağlık Bakanlığı ile ciddi diyaloglar neticesinde sorunların çözümünde önemli mesafeler alındığını belirtti. BAHAT, özellikle acil servis standartlarının belirsizliği ve özel hastanelerdeki sınıflandırma çalışmaları ile ilgili endişelerini de dile getirdi. Fark Ücretlerinin yetersizliğinin sektörün belini kırdığını ifade eden BAHAT, bu konuda acil düzenleme yapılarak ücretlerin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Tıbbi Cihaz sektörünü temsilen TÜMDEF Genel Başkanı M.Ali ÖZKAN yaptığı sunumda, özellikle kamu hastane birlikleri ve Sağlık Kentleri projeleriyle ilgili yerel firmaların korunması gerekliliğini dişle getirirken, geciken kamu ödemelerinin sektörde derin hasarlara yol açtığını belirtti.Sektördeki sivil toplum yapılanmasın dan da bahseden ÖZKAN, gerek kamu gerekse sağlık paydaşı kuruluşlarla işbirliğine açık olduklarını kaydetti. Konferansa Massiad’ı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Uğur MUMAY ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Alp Göbeklioğlu ve Halit Aktan katıldılar.
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ