Tümdef
Haberler

Sektör STK Yöneticileri 15.10.2014 Tarihinde SUT Tebliği'nin Değerlendirilmesi İçin Ankara'da Toplandı.

Sektör STK Yöneticileri 15.10.2014 Tarihinde SUT Tebliği'nin Değerlendirilmesi İçin Ankara'da Toplandı.

Federasyonumuz önderliğinde 01.10.2014 tarihli SUT ile gelen olumsuzlukların değerlendirilmesi, ortak bir eylem planı belirlenerek çözüm için yapılması gerekenlerin tartışılması amacıyla, 15.10.2014 tarihinde Ankara’da sektörün tüm STK Yöneticilerinin de katılımı ile toplantı yapılmıştır.

Toplantıda STK'lar ortak olarak; hasta, hastane ve tedarikçi üçgeninde ciddi sıkıntılara neden olan mağduriyetin giderilebilmesi için acilen ele alınması gereken sorunlar belirlenmiş olup aşağıdaki ana başlıklarda toplanmıştır. Sorunlar ve çözüm önerilerinin yazıldığı ekli ortak basın bildirisi SGK GSS Genel Müdürüne elden verilmiştir.

1. Serbest kodlu ürünler ile ilgili sorunlar

2. Fiyatı düşmüş ürünler ile ilgili sorunlar

3. EK3 ve EK3A ile ilgili sorunlar

4. Sektör Paydaşlarının görüşlerinin dikkate alınmaması

Genel Müdür Sn. İsmet Köksal bey tarafından T. Kamu Hastaneleri Kurumu ile yazışma yapmakta oldukları ve hastane stokları konusunda bilgi istedikleri ifade edilmesi üzerine hemen TKHK Başkan Yardımcısı Sayın Fuat Kantarcı’dan randevu talep edilmiş ve tüm STK başkanlar heyeti olarak makamında ziyaret edilmiştir. Kendisinden SGK GSS ile olan bilgi alış veriş sürecinin yeni tamamlandığı hakkında bilgisi alınmıştır. Görüşme esnasında da yukarıda belirtilen liste için tüm Serbest kodlu ürünlerin 1 Nisan 2015 e kadar ödenmesi konusunda SGK ya yazı hazırlamışlardır. Böylece daha önceden sözleşmesi yapılmış ve hastane stoklarındaki malzemeler envanteri bilgisi derlenerek , makul bir süre için 1 Ekim SUT’tan önceki fiyatların uygulanabilmesi konusunda başlatılan bu çalışmadan da olumlu bir karar beklentisi hasıl olmuştur.

Görüşmeler sonucunda; 1 Ekimde sektörümüzün karşı karşıya bırakıldığı olumsuz durumun, farklı yol ve yöntemlerle yaşanan girişimlerle hızlı bir şekilde ortadan kalkarak, düzeltici bazı olumlu gelişmelere yol açacağı beklentisi oluşmuştur.

Bu hızlı olumlu ifadeler sonrası, STK'lar tarafından ortak görüş olarak hazırlanan ve kuruma elden verilen ekli basın bildirisinin basına dağıtılması ve basın duyurusu şeklindeki hareket seçeneği, bu kararların hayata geçmesini bekleyerek, bir süre beklemeye alınmasına karar verilmiştir.

Konu derneğimiz tarafından takip edilmekte olup gelişmeler oldukça tarafınıza bilgi verilecektir.

Ayrıca 01.10.2014 tarihli SUT Tebliğ ile ilgili Dernek Başkanımız F.A.Tolga Sözen beyin CNN TÜRK'e verdiği röportajı ekte bulabilirsiniz.

Saygılarımızla.

Massiad Yönetim Kurulu

Toplantı ve Görüşmeler Sonrası Gelişmeler Özeti İçin Tıklayınız

STK'lar Ortak Bildiri Raporu İçin Tıklayınız

F.A. Tolga Sözen CNN TÜRK Röportajı İçin Aşağıdaki Linki Tıklayınız

www.youtube.com/watch?v=RsD-NiWhRdg

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ