Tümdef
Haberler

TÜMDEF-SEİS ve MYK dan mesleğimiz adına tarihi imza….

TÜMDEF-SEİS ve MYK dan mesleğimiz adına tarihi imza….

Mesleki Yeterlilik Kurumu-MYK- ile sektör temsilcileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde 25.09.2009 tarihinde imzalanan mutabakatla tıbbi cihaz sektöründe meslek standardı hazırlama yetkisi TÜMDEF ve SEİS’e verildi.

25 Eylül 2009 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Bayram Akbaş’ın da katıldıkları mutabakat toplantısında TÜMDEF’i Genel Başkan Sayın Mehmet Ali Özkan ve Genel Sekreter Sayın Barış Fırat temsil etti.Toplantıda ayrıca SEİS Başkanı Metin DEMİR ve Genel Sekreter Av.Refika ESER de katıldılar.

Federasyonumuzdan yapılan açıklamaya göre, meslek standardı hazırlama planında toplam 11 meslek yer almakta ve ilgili plan uyarınca belirlenen mesleklere ilişkin standartların tümünün Şubat 2011 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Standartları hazırlanacak meslek dalları şunlardır:

Tıbbi cihaz satış ve pazarlama elemanı

Tıbbi laboratuar cihazları bakım ve onarım elemanı

Ameliyathane cihazları bakım ve onarım elemanı

Yaşam destek ve tedavi araçları bakım ve onarım elemanı

Sterilizasyon ve dezenfeksiyon cihazları bakım ve onarım elemanı

Tıbbi görüntüleme cihazları bakım ve onarım elemanı

Ölçme ve kalibrasyon elemanı

Fizyolojik sinyal izleme, teşhis ve kayıt cihazları bakım ve onarım elemanı

Hidrolik ve pnömatik sistemleri bakım ve onarım elemanı

Yoğun bakım ve izleme cihazları bakım ve onarım elemanı

Medikal gaz sistemleri tesisat bakım ve onarım elemanı.

Sözleşmeyi TÜMDEF ve bağlı dernekleri temsilen imzalayan Sayın Mehmet Ali Özkan, imzalanan bu sözleşme ile tıbbi cihaz sektöründe istihdam edilen tüm çalışanların meslek tanımlarının yapılacağı ve sektörün istihdam politikalarının rastgele yapılır olmaktan çıkıp belirli standartlarda yapılacağını kaydetti. Özkan ayrıca, söz konusu sözleşmenin tıbbi cihaz sektörünün bir meslek olarak tanımlanması ve tanınması yolunda çok önemli bir aşama olduğunu belirtti.

Kaynak: TÜMDEF

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ