[1][1] ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmıştır.

"> [1][1] ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmıştır.

"> [1][1] ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmıştır.

">
Tümdef
Haberler

Üniversite Hastanelerinin Alacaklarının Tahsili Hakkında

6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 06.06.2008 tarih ve 26898 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5766 sayılı Kanun[1][1] ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmıştır.

Adı geçen kanunda yer alan Geçici Madde 4 ile

Üniversite hastanelerinin (vakıf üniversiteleri hariç), tedavi giderleri genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri tarafından karşılanan kişiler ile Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanuna göre tedavi yardımı karşılanan kişilere sundukları tedavi hizmetleri karşılığı olarak, 31/03/2008 tarihinden önce düzenledikleri fatura bedellerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde Maliye Bakanlığı ile varılacak mutabakat çerçevesinde tahsil edemedikleri tespit edilen alacaklarının, Maliye Bakanlığı tarafından mutabakat tarihinden itibaren bir ay içerisinde % 85'inin ödenmesi halinde geri kalan kısmı terkin edilir.

hükmü getirilmiştir. Bu noktada, üniversite hastanelerinden alacakları bulunan üyelerimizin ve meslekdaşlarımızın ilgili idarelere başvurarak, T.C. Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak ödemelerden alacakları oranında pay almaları için gerekli görüşmelere başlamasını önemle tavsiye ederiz


Kanun metni için tıklayınız...
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ